Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Το πάλεψε αλλά «λύγισε» η ΑΕΚ

Τσάμπιονς Λιγκ: Το πάλεψε αλλά «λύγισε» η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/10/2018 00:08
Αν και βρέθηκε με 0-2 στο 15’, η ΑΕΚ το πάλεψε κόντρα στην Μπενφίκα, έπαιξε με παίκτη παραπάνω για 45’ και έφερε το σκορ στα ίσα με δύο γκολ του Κλωναρίδη (53’, 63’), ωστόσο από το πουθενά οι «αετοί» σκόραραν με τον Σεμέδο (75’) και έφυγαν με το «διπλό» (3-2) από το ΟΑΚΑ. Λιγοστεύουν πλέον οι ελπίδες της «Ένωσης».

Η ΑΕΚ «άγγιξε» μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Μπενφίκα, ωστόσο εν τέλει έφυγε με άδεια χέρια από το ΟΑΚΑ, αφού το τελικό 3-2 υπέρ των «αετών» αφήνει την «Ένωση» χωρίς βαθμό και με μικρές ελπίδες για να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε φοβισμένα στο ματς και στο πρώτο τέταρτο βρέθηκε να χάνει με 0-2 χάρη στα γκολ των Σεφέροβιτς (6’) και Γκριμάλδο (15’). Από εκείνο το σημείο οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν την απόδοση τους και στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Ντίας, έφεραν το σκορ στα ίσα με δύο γκολ του Κλωναρίδη (53’, 63’). Ο ίδιος όμως αποδείχθηκε μοιραίος αφού στο 73’ αστόχησε σε τετ-α-τετ για το 3-2 και στο επόμενο λεπτό η Μπενφίκα πήρε αυτή τη νίκη με γκολ του Σεμέδο (74’), στη μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο δεύτερο 45λεπτο.

Το ματς:


Χειρότερο ξεκίνημα δεν γίνονταν για την ΑΕΚ, η οποία βρέθηκε με 0-2 στην πλάτη από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Στο 6’ ο Μπάρκας απέκρουσε το μακρινό σουτ του Ζέντσον, ωστόσο στην επαναφορά ο Τσιγκρίνσκι έχασε τον Σεφέροβιτς κι αυτός από κοντά άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά μετά (10’) ο Μπάρκας έδιωξε σωτήρια την κεφαλιά του Φέισα αλλά στο 15’ ο Γκριμάλδο έφυγε στην πλάτη του Μπακασέτα και σκόραρε με κεφαλιά για το 0-2.Από εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και άρχισε να απειλεί την εστία του Βλαχοδήμου. Στο 23’ ο πρώην πορτιέρο του Παναθηναϊκού είπε «όχι» σε σουτ του Χουλτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 33’ βγήκε έγκαιρα σε ωραία σέντρα του Μάνταλου και απομάκρυνε τη μπάλα προ του Πόνσε. Στο 39’ ο Κλωναρίδης αστόχησε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι ενώ στο 45+1’ ο Βλαχοδήμος βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Μπακασέτα. Η «Ένωση» δεν κατάφερε να βρει δίχτυα πριν το ημίχρονο, ωστόσο στο φινάλε του πρώτου 45λεπτου κέρδισε την αποβολή του Ντίας για σκληρό φάουλ πάνω στον Πόνσε.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και κατάφερε να κάνει το μεγάλο… comeback. Στο 53’ ο Σιμόες βρήκε ωραία τον Χουλτ, αυτός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά κι ο Κλωναρίδης με κοντινό πλασέ μείωσε σε 1-2. Αυτό ήταν μόνο η αρχή αφού στο 63’ ο άσος της «Ένωσης» «χτύπησε» ξανά, ισοφαρίζοντας σε 2-2 από κοντά έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Οικονόμου.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν συνεχώς μπροστά και στο 73’ έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για την ανατροπή. Ο Μπακασέτας έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Κλωναρίδη, αυτός αντί να δώσει στον αφύλαχτο Γιακουμάκη προτίμησε να κάνει το σουτ, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει εντυπωσιακά. Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά μετά ο Σεμέδο έφυγε μόνος του στην επίθεση, έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα για το 2-3. Από την κόλαση στον παράδεισο και ξανά στην κόλαση!

Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι τελείωσε, αφού η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Έτσι, το τελικό 2-3 την αφήνει χωρίς βαθμό και με πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αφού ακολουθούν δύο «κολλητά» παιχνίδια με την Μπάγερν. Μάλιστα η τελευταία έμεινε στο 1-1 με τον Άγιαξ στο Μόναχο και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68' Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες (79' Γκάλο), Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (60' Γιακουμάκης).

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Κόντι, Γκριμάλντο, Ρούμπεν Ντίας, Αντρέ Αλμέιδα, Φέισα, Ζέντσον, Πίτσι (62' Αλφα Σεμέδο), Σάλβιο (46' Λίμα), Ράφα Σίλβα (84' Σέρβι), Σεφέροβιτς.

Η βαθμολογία:


1. Άγιαξ 4 (4-1)
2. Μπάγερν 4 (3-1)
3. Μπενφίκα 3 (3-4)
4. ΑΕΚ 0 (2-6)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.