Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Ασπρόμαυρος θρίαμβος στο Μπορίσοφ

Γιουρόπα Λιγκ: Ασπρόμαυρος θρίαμβος στο Μπορίσοφ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/10/2018 00:00
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζαμπά (2 γκολ, 2 ασίστ) ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 4-1 την ΜΠΑΤΕ στο Μπορίσοφ και έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Πρίγιοβιτς και Πέλκας τα άλλα γκολ, μείωσαν με Σκάβιτς οι γηπεδούχοι.

Σε περίπατο μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι με την ΜΠΑΤΕ στο Μπορίσοφ. Ο «Δικέφαλος» πήρε εμφατική εκτός έδρας νίκη με 4-1, πετυχαίνοντας τα τρία γκολ πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου. Έτσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπιασε τους Λευκορώσους στην 2η θέση με 3 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Τσέλσι που κέρδισε με 1-0 την Βίντι στο Λονδίνο.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν γίνονταν για τους Θεσσαλονικείς. Μόλις στο 6’ ο Πρίγιοβιτς σκόραρε με ωραία κεφαλιά έπειτα από υπέροχη σέντρα του Ζαμπά, ο οποίος έκανε το 0-2 στο 11’. Ο Βραζιλιάνος πέρασε τον αντίπαλο του από τα αριστερά, πάτησε περιοχή και έκανε το σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει στον Φιλιπένκο και να καταλήγει στα δίχτυα.

Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, ο ΠΑΟΚ έβαλε και τρίτο γκολ. Ο Μαουρίτσιο έβγαλε ωραία την ομάδα στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ζαμπά, ο οποίος με υπέροχο πλασέ εντός περιοχής «έγραψε» το 0-3. Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι «έσβησε» και ο «Δικέφαλος» με σωστή διαχείριση πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα τριών τερμάτων.

Στο δεύτερο μέρος η ΜΠΑΤΕ μπήκε πολύ δυνατά, ψάχνοντας τον τρόπο να επιστρέψει στο ματς. Στο 51’ ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Ρίος, ενώ στο 54’ το σουτ του Ντραγκούν βρήκε σωτήρια στον Κρέσπο. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 61’ όταν από σέντρα από τα αριστερά, ο Σκάβις πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον ώμο του Κρέσπο και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Και εκεί που η ΜΠΑΤΕ πίστεψε ότι μπορεί να πάρει κάτι από το ματς, ήρθε το γκολ του Πέλκα για να «σφραγίσει» την υπόθεση νίκη. Στο 73’ ο Ζαμπά έδωσε ωραία στον Έλληνα άσο, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 1-4. Μάλιστα, μετά το γκολ φίλησε το μαύρο περιβραχιόνιο, αφιερώνοντας το γκολ στα θύματα των Τεμπών. Στις καθυστερήσεις ο Μπίσεσβαρ είχε δοκάρι για να διευρύνει ακόμα περισσότερο το σκορ του ΠΑΟΚ, ο οποίος έφυγε με μεγάλη νίκη από το Μπορίσοφ και βρίσκεται πλέον σε θέση οδηγού για την 2η θέση στον όμιλο.

ΜΠΑΤΕ (Α. Μπάγκα): Σεμπρίτσκι, Ρίος, Πολάκοφ, Φιλιπένκο, Βολόντκο, Γιαμπλόνσκι, Ντραγκούν (71’ Χλεμπ), Μπάγκα, Στάσεβιτς (77’ Γκόρντετσκουκ), Τοουμίνεν (59’ Σκάβις), Ίβανιτς.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός (70’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Ζαμπά (85’ Βιεϊρίνια), Πρίγιοβιτς (76’ Ακπομ).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.