Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Nations League: Η Ολλανδία έριξε τριάρα στην Γερμανία

Nations League: Η Ολλανδία έριξε τριάρα στην Γερμανία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/10/2018 00:01
Η Ολλανδία κέρδισε με το εμφατικό 3-0 την Γερμανία στο Άμστερνταμ και έμεινε ζωντανή για την πρωτιά στον όμιλο την ώρα που η «νασιοναλμανσάφτ» βυθίζεται ακόμα περισσότερο σε κρίση.

Μετά τον ντροπιαστικό αποκλεισμό στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ της Ρωσίας, η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ προβληματίζει και στο Nations League. Τα «πάντσερ» γνώρισαν βαριά ήττα με 3-0 στην έδρα της Ολλανδίας και είναι ουραγοί σε έναν πολύ απαιτητικό όμιλο που συμμετέχει και η Γαλλία.

Οι «οράνιε», αφού απορρόφησαν την αρχική πίεση των Γερμανών, προηγήθηκαν στο 30’ με κεφαλιά του Φαν Ντάικ σε κενή εστία έπειτα από πρώτη κεφαλιά του Μπάμπελ στο δοκάρι. Η Γερμανία είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Μίλερ (38’) και Σανέ (65’) για να φέρει το σκορ στα ίσα, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει και στο τελευταίο τέταρτο η Ολλανδία «χτύπησε» ιδανικά στις αντεπιθέσεις, με έναν Ντεπάι να κάνει… πάρτι απέναντι στους Γερμανούς αμυντικούς.

Στο 76’ ο άσος της Λιόν απέφυγε Χούμελς και Μπόατενγκ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Νόιερ, ενώ στο 80’ έδωσε έτοιμο γκολ στον Βαινάλντουμ όμως το τελείωμα του τελευταίου ήταν αποκαρδιωτικό. Το 2-0 ήρθε τελικά στο 87’ όταν μετά από αντεπίθεση, ο Πρόμες έδωσε στον Ντεπάι και αυτός από κοντά «καθάρισε» τη νίκη των Ολλανδών. Τρία λεπτά μετά ο σκόρερ είχε δοκάρι για το 3-0, το οποίο εν τέλει έγινε στο 90+3’ χάρη σε υπέροχη ενέργεια και τελείωμα του Βαϊνάλντουμ.

Αυτή ήταν η 5η ήττα της Γερμανίας μέσα στο 2018 και έτσι ισοφάρισε το (αρνητικό) ρεκόρ της με τις περισσότερες ήττες σε ένα ημερολογιακό έτος (είχε συμβεί ξανά το 1965 και το 1985 ως Δ. Γερμανία). Στον αντίποδα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ολλανδίας επί των Γερμανών μετά από 16 χρόνια και η πρώτη που έρχεται με 3+ τέρματα.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Γαλλία 4
2. Ολλανδία 3
3. Γερμανία 1


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.