Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Αντίο» Ευρώπη με εικόνες θλίψης

Τσάμπιονς Λιγκ: «Αντίο» Ευρώπη με εικόνες θλίψης

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/11/2018 21:52
Σ’ ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-0 από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ και έχασε κάθε ελπίδα για την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Τάντιτς και τα δύο γκολ (68’ πεν., 72’), αποβλήθηκε ο Λιβάια (67’).

Διπλή ήττα για την ΑΕΚ απέναντι στον Άγιαξ! Η «Ένωση» ηττήθηκε με 2-0 στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε μαθηματικά από την Ευρώπη, ενώ τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στις εξέδρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού αναμένεται να φέρουν βαρύτατη ποινή από την UEFA.

Οι «κιτρινόμαυροι» οδήγησαν το παιχνίδι σε χαμηλό τέμπο και έψαχναν τη φάση για να κάνουν τη ζημιά στους Ολλανδούς, ωστόσο στο 67’ ο Λιβάγια αποβλήθηκε για χέρι στην περιοχή και ο Άγιαξ με πέναλτι του Τάντιτς πήρε το προβάδισμα. Ο Σέρβος έριξε τη χαριστική βολή τέσσερα λεπτά μετά και το τελικό 0-2 αφήνει την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη χωρίς βαθμό μετά από 5 αγωνιστικές. Από την πλευρά του ο «Αίαντας» προκρίθηκε στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από το 2005.

Το ματς:


Η ΑΕΚ χρειάζονταν μόνο τη νίκη κόντρα στον Άγιαξ για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της 3ης θέσης που οδηγεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκε στο ματς με στόχο να κλείσει τους χώρους, κάτι που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο μέρος αφού δεν επέτρεψε στον Άγιαξ να απειλήσει με αξιώσεις. Εξαίρεση αποτέλεσε μια άστοχη κεφαλιά του Βέμπερ στο 23' και ένα απευθείας φάουλ του Σένε στο 30' που πέρασε λίγο άουτ. Από την πλευρά της, η «Ένωση» περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο αλλά στο 44’ θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Πόνσε, ο οποίος όμως έχασε το κοντρόλ σε θέση βολής και ο Ονανά πρόλαβε να απομακρύνει.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, με τον Άγιαξ να ήταν αυτός που έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Στο 64’ ο Φαν Ντε Μπέικ σημάδεψε το δοκάρι με προβολή αλλά τέσσερα λεπτά μετά ο Λιβάια έβαλε αψυχολόγητα το χέρι του στο απευθείας φάουλ του Σένε με αποτέλεσμα να υποπέσει σε πέναλτι και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Ο Τάντιτς είπε «ευχαριστώ» στο πέναλτι-δώρο του Κροάτη και με εύστοχο χτύπημα έκανε το 0-1.

Τα πάντα τελείωσαν τέσσερα λεπτά μετά (72’). Ο Νέρες ξέφυγε από τον Τσιγκρίνσκι, τράβηξε πάνω του τον Μπάρκα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Χούντελαρ. Ο Ολλανδός έδωσε τη μπάλα στον Τάντιτς και ο Σέρβος σε κενή εστία έκανε το 0-2. Το παιχνίδι «έσβησε» στη συνέχεια, με την ΑΕΚ πάντως να είχε καλή στιγμή για το 1-2 στο 86’ όμως ο Ονανά απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Μπογιέ. Το 0-2 έμεινε ως το φινάλε και ο Άγιαξ «σφράγισε» την πρόκριση για τη φάση των «16».

Στον αντίποδα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αποκλείστηκε και μαθηματικά και πλέον κινδυνεύει να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα τελειώσει τον όμιλο χωρίς να πάρει ούτε ένα βαθμό. Όλα αυτά όταν οι εικόνες από τα σοβαρά επεισόδια στις εξέδρες του ΟΑΚΑ κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου.

Η βαθμολογία:


1. Άγιαξ 11
2. Μπάγερν 10
3. Μπενφίκα 4
4. ΑΕΚ 0


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.