Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» την πρωτιά η Μπαρτσελόνα, νίκη ελπίδας η Τότεναμ

Τσάμπιονς Λιγκ: «Σφράγισε» την πρωτιά η Μπαρτσελόνα, νίκη ελπίδας η Τότεναμ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/11/2018 00:04
Η Μπαρτσελόνα πέρασε με 2-1 από την έδρα της Αιντχόβεν και «σφράγισε» την πρωτιά του 2ου ομίλου. Στο άλλο ματς η Τότεναμ κέρδισε με 1-0 την Ίντερ και πλέον έχει την ισοβαθμία στην 2η θέση όμως τελευταία αγωνιστική πηγαίνει στο Καμπ Νου.

Η Αιντχόβεν έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα αλλά δεν είχε… Μέσι. Ο Αργεντινός με γκολ και ασίστ οδήγησε τους Καταλανούς σε νίκη με 2-1 στην Ολλανδία και επέτρεψε στην ομάδα του να «σφραγίσει» την πρώτη θέση και το καλό εισιτήριο για τους «16».

Οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυχτικά στο πρώτο μέρος και είχαν καλές στιγμές για να προηγηθούν, με κορυφαία το διπλό δοκάρι των Ντε Γιόνγκ και Νταμφρις στο 44’.

Η Μπαρτσελόνα κράτησε το μηδέν και στο δεύτερο μέρος «καθάρισε» το ματς. Στο 60’ ο Μέσι, παρότι είχε γύρω του τη μισή Αιντχόβεν, σκόραρε με όμορφο τελείωμα και έγραψε ιστορία. Συγκεκριμένα, ξεπέρασε τον Ρονάλντο και έγινε ο 1ος σκόρερ στο Champions League με ένα club (106 αντί 105) ενώ με 566 γκολ ξεπέρασε τον Γκερντ Μίλερ (Μπάγερν) ως πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις με ένα club και πλέον βρίσκεται μόνο πίσω από τον Πελέ (643 Σάντος).

Δέκα λεπτά μετά ο Αργεντινός εκτέλεσε φάουλ και ο Πικέ με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με αποτέλεσμα να γίνει ο καλύτερος αμυντικός σκόρερ της Μπαρτσελόνα στον θεσμό (11 γκολ), ξεπερνώντας τον Ρόναλντ Κούμαν. Η Αιντχόβεν μείωσε στο 82’ με κεφαλιά του Ντε Γιόνκ όμως δεν βρήκε δεύτερο γκολ και το 1-2 έμεινε ως το φινάλε.

Νίκη ελπίδας η Τότεναμ

Στο άλλο ματς η Τότεναμ κέρδισε με 1-0 την Ίντερ στο Λονδίνο και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στους «16».

Η Ίντερ ήθελε μόνο ένα βαθμό για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ και στο πρώτο μέρος περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο. Η Τότεναμ πίεσε ασφυχτικά αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε στους «νερατζούρι» όταν στο 38’ το μακρινό τεχνικό σουτ του Γουίνκς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαντάνοβιτς.

Η Τότεναμ συνέχιζε να ψάχνει το γκολ στο δεύτερο μέρος και στο 70’ έχασε μεγάλη στιγμή με κεφαλιά του Βερτόγχεν. Όμως, δέκα λεπτά μετά ο Έρικσεν «έγραψε» το 1-0 έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό των Σισοκό και Άλι. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο πήρε τη νίκη και έπιασε την Ίντερ στην 2η θέση, όπου μάλιστα υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία. Ωστόσο, τελευταία αγωνιστική παίζει στην έδρα της Μπαρτσελόνα, ενώ οι «νερατζούρι» αντιμετωπίζουν την Αιντχόβεν στο Μιλάνο.

Η βαθμολογία:

1. Μπαρτσελόνα 13
2. Τότεναμ 7
3. Ίντερ 7
4. Αιντχόβεν 1




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις