Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπουντεσλίγκα: Αφεντικό η Ντόρτμουντ στο ντέρμπι

Μπουντεσλίγκα: Αφεντικό η Ντόρτμουντ στο ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/12/2018 20:54
Η Ντόρτμουντ κέρδισε με 2-1 την Σάλκε στο μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ και παρέμεινε στο +9 από την Μπάγερν. Ντιλέινι (7’) και Σάντσο (74’) τα γκολ, ισοφάρισαν προσωρινά με πέναλτι του Καλιγκιούρι (61’) οι «βασιλικοί μπλε».

Τεράστια νίκη στη μάχη που δίνει για την επιστροφή στην κορυφή του γερμανικού ποδοσφαίρου πήρε η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν με 2-1 της Σάλκε στο Γκελζερκίνχεν και διατηρηθήκαν στο +9 από την Μπάγερν.

Το ντέρμπι ξεκίνησε ιδανικά για την Ντόρτμουντ, αφού στο 7’ ο Ρόις εκτέλεσε φάουλ και ο Ντιλέινι με κεφαλιά «έγραψε» το 0-1. Η Σάλκε προσπάθησε να απαντήσει και στο 28’ είχε τεράστια ευκαιρία με τον Μπούργκσταλερ, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπούρκι με σουτ από τη μικρή περιοχή. Ωστόσο, στο 60ο λεπτό ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR και έδωσε αυστηρό πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρόις. Ο Καλιγκιούρι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-1.

Η Ντόρτμουντ όμως δεν πτοήθηκε αφού στο 74’ ο Σάντσο έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Γκεγκέρο και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 1-2 . Η Σάλκε δεν κατάφερε να βρει απάντηση και στο 85’ οι Βεστφαλοί είχαν δοκάρι με τον Γκερέρο για να «σφραγίσουν» το ματς. Το 1-2 έμεινε εν τέλει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η ομάδα του Λούσιεν Φαβρ έφυγε με νίκη από το Γκελζερκίχνεν για πρώτη φορά μετά το 2013.

Τριάρα αλλά… -9 η Μπάγερν

Στο άλλο ματς η Μπάγερν κέρδισε με 3-0 την Νυρεμβέργη στο Μόναχο αλλά παραμένει στο -9 από την Ντόρτμουντ.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος στο 9’ έκανε το 1-0 με κεφαλιά ενώ στο 27’ σκόραρε με πλασέ έπειτα από τρομερό σουτ του Γκορέτσκα που σταμάτησε στο οριζόντιο. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο ξεκίνημα της επανάληψης (56’) ο Ριμπερί, πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό τέρμα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.