Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Η Σίτι «καθάρισε» την Έβερτον

Πρέμιερ Λιγκ: Η Σίτι «καθάρισε» την Έβερτον

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/12/2018 16:47
Με πρωταγωνιστή τον Ζεσούς (2 γκολ) η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 3-1 την Έβερτον στο «Έτιχαντ», επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και πέρασε προσωρινά στην κορυφή εν αναμονή του ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ».

Χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση η Μάντσεστερ Σίτι «καθάρισε» με 3-1 την Έβερτον στο «Έτιχαντ» και πέρασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, όντας στο +2 από την Λίβερπουλ, που δοκιμάζεται απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προέρχονταν από την εκτός έδρας ήττα από την Τσέλσι στο πρωτάθλημα και στο πρώτο 20λεπτο τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» έκλειναν σωστά τους χώρους και στο 15’ σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν, με τον Ριτσάρλισον να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή.

Από το 20’ και μετά το παιχνίδι το παιχνίδι άνηκε στους «πολίτες». Στο 20ο λεπτό το σουτ του Ντελφ πέρασε δίπλα από το δοκάρι αλλά δύο λεπτά μετά ο Σανέ πέρασε κάθετα στον Ζεσούς κι αυτός με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Πίκφορντ «γράφοντας» το 1-0. Η πίεση της Σίτι συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, όμως δεν μετουσιώθηκε σε ένα δεύτερο γκολ, αφού στο 40’ ο Μαχρέζ δεν κατάφερε από το ύψος του πέναλτι να νικήσει τον Πίκφορντ.

Ότι δεν μπόρεσαν οι γηπεδούχοι στο φινάλε του πρώτου μέρους, το πέτυχαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 50’, ο Σανέ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ζεσούς με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0, φτάνοντας τα δύο γκολ στην αναμέτρηση.

Η Έβερτον δεν πτοήθηκε και στο 66’ μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Κάλβερτ Λιούιν ύστερα από όμορφη συνεργασία ανάμεσα σε Αντρέ Γκόμες και Ντιν. Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων όμως κράτησαν μόνο τρία λεπτά, αφού στο 69’ ο Φερναντίνιο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Στέρλινγκ όντας αφύλαχτος στη μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να τελειώσει τη φάση κάνοντας το 3-1.

Το τελευταίο τέταρτο βρήκε τα «ζαχαρωτά» να πιέζουν για το 3-2 ωστόσο οι προσπάθειες των Ριτσάρλισον (70’ , 87’) και Γουόλκοτ (74’) δεν βρήκαν στόχο. Το 3-1 έμεινε ως το φινάλε και η Μάντσεστερ Σίτι πήρε την 10η διαδοχική εντός έδρας νίκη της. Στον αντίποδα η ομάδα του Μάρκο Σίλβα μετράει μόλις μια νίκη στα τελευταία 7 παιχνίδια.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.