Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

FC Santa Claus: Η ομάδα του Άγιου Βασίλη (video)

FC Santa Claus: Η ομάδα του Άγιου Βασίλη (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/12/2018 08:45
Γνωρίζατε ότι ο Άγιος Βασίλης έχει δική του ποδοσφαιρική ομάδα; Το όνομα της είναι «FC Santa Claus» και μετέχει στις μικρές κατηγορίες της Φινλανδίας!

Και όμως ο Άγιος Βασίλης έχει δική του εκπρόσωπο στο ποδόσφαιρο! Η FC Santa Claus, («Αθλητικός Σύλλογος Άϊ-Βασίλης» στα ελληνικά), εδρεύει στον Αρκτικό Κύκλο και προέκυψε το 1993 από την συγχώνευση της Ροβανιέμι Λάπι και των Ροβανιέμι Ρέιπας.

Τα χρώματα της είναι φυσικά το κόκκινο και το άσπρο, ενώ δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της στη βαλτική τούνδρα, εκεί όπου το φως της ημέρας είναι σπάνιο. Έδρα της είναι το Κεσκουνένταα Στέιντιουμ, χωρητικότητας 4.000 θέσεων.

Σε 25 χρόνια ζωής, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στην 2η κατηγορία και τα περισσότερα τα έχει περάσει μεταξύ 3ης και 4ης. Το 2010 έφτασε μια «ανάσα» από την άνοδο στην 2η κατηγορία, τη λεγόμενη, Ykkönen, αλλά ένα γκολ που δέχτηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα μπαράζ με την HIFK αποδείχθηκε καταδικαστικό.

Τα τελευταία χρόνια διανύει τις χειρότερες μέρες στην ιστορία της. Το 2016 έχασε σχεδόν όλα τα βασικά στελέχη της και υποβιβάστηκε στην 4η κατηγορία με 8 βαθμούς και 102 γκολ παθητικό σε 22 παιχνίδια. Την επόμενη χρονιά έκανε μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει στην 3η κατηγορία αλλά τερμάτισε 2η και έχασε την άνοδο. Το 2018 αποδείχθηκε καταστροφικό γι’ αυτήν, αφού την τελευταία αγωνιστική δεν κέρδισε τη Ροβανιέμι Γιουνάιτεντ και υποβιβάστηκε στην 5η κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

FC Santa Claus: Η ομάδα του Άγιου Βασίλη (video)
Η γεωγραφική θέση στην οποία εδρεύει σίγουρα δεν την βοηθάει στο έργο της να πρωταγωνιστήσει. Όπως άλλωστε δήλωσε ο παίκτης της –και εργαζόμενος σε καζίνο- Μίκο Ραντάλα στο FourFourTwo: «Αρκετές ομάδες προέρχονται από τον νότο. Πέρσι ταξιδέψαμε 10.000 χιλιόμετρα με το πούλμαν. Πιάστηκε ο κ..ος μας. Πάντως, είμαστε όλοι φίλοι. Εδώ το όνομα είναι φυσιολογικό αλλά όταν είπα στην κοπέλα μου ότι παίζω στην Santa Claus, ξεκαρδίστηκε»

«Δεν παραπονιέμαι που αρκετός κόσμος δεν μας παίρνει τόσο στα σοβαρά...» δήλωσε στο «BBC» ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιούχα Ετελάϊνεν, και πρόσθεσε:

«Εάν κάποιος μου ζητούσε να υποστηρίξω, για παράδειγμα την «Easter Bunny FC (σ.σ. Κουνελάκι του Πάσχα), θα του απαντούσα αρνητικά. Ωστόσο, έχουμε παίξει κάποια μεγάλα παιχνίδια, όπως το φιλικό με την Κρίσταλ Πάλας ή αυτό με την Γουέστ Χαμ»

Σε ερώτηση για το αν ο Άϊ-Βασίλης από το Ροβανιέμι παρακολουθεί ο ίδιος παιχνίδια της «Santa Claus», ο πρόεδρος της ομάδας, απάντησε: «Λίγες φορές έρχεται στο γήπεδο, συνήθως 1-2 φορές το χρόνο».

Ένας εκ των ιδιοκτητών του συλλόγου, ο Έμπου Κοσκινιέμι, παραδέχτηκε πως η ομάδα δεν περνάει τις καλύτερες μέρες της αλλά εμφανίζεται αισιόδοξος: «Ήταν μια εφιαλτική σεζόν για μας. Ο Άϊ-Βασίλης αν και προσπαθεί, δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Είμαστε μια μικρή τοπική ομάδα, δεν έχουμε μεγάλες εταιρείες από πίσω να μας υποστηρίζουν. Χρειαζόμαστε 150 χιλ. ευρώ το χρόνο. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναζήτηση ενός μεγάλου σπόνσορα για να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν και ακόμα πιο ψηλά».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.