Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Νίκησε και ξέφυγε η Μπαρτσελόνα!

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Νίκησε και ξέφυγε η Μπαρτσελόνα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/1/2019 23:55
Η Μπαρτσελόνα πέρασε με το δύσκολο 2-1 από την έδρα της Χετάφε και εκμεταλλευόμενη τις γκέλες των αντιπάλων της, ξέφυγε στο +5 από την 2η Ατλέτικο αλλά και στο +10 από την… 5η Ρεάλ.

Με το δεξί μπήκε στο 2019 η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί νίκησαν με 2-1 την Χετάφε στη Μαδρίτη και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ατλέτικο με τη Σεβίλλη (1-1) ξέφυγε στο +5 από την 2η θέση. Παράλληλα διεύρυνε στο +10 τη διαφορά από την Ρεάλ, η οποία ηττήθηκε στην έδρα της από την Σοσιεδάδ (0-2).

Το πρώτο γκολ της χρονιάς για την Μπαρτσελόνα δεν θα μπορούσε να μην άνηκε στον Λιονέλ Μέσι. Στο 20’ ο Αργεντινός έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Χετάφε και εκτέλεσε εύστοχα τον Σορία για το 0-1. Μέχρι εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι είχαν βάλει πολύ δύσκολα στους Καταλανούς, όμως μετά το γκολ η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έβρισκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Μαδριλένων.

Στο 23’ ο Σουάρες δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σορία από τη μικρή περιοχή ενώ στο 26’ ο πορτιέρο των γηπεδούχων είπε «όχι» στο σουτ του Πικέ. Τρία λεπτά μετά το σουτ του Σουάρες από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο άουτ, όμως στο 39’ ο Ουρουγουανός πέτυχε ένα τρομερό γκολ με εκπληκτικό βολ πλανέ, που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σορία.

Η Χετάφε έβγαλε αντίδραση, έχοντας δοκάρι στο 41’ με προβολή του Ραμπάρι. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 43’ ο Αντούνιες έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Άνχελ κι αυτός έδωσε πάρε-βάλε στον Μάτα που μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που στο ξεκίνημα της επανάληψης είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με διαγώνιο σουτ του Άνχελ (48’) και καρφωτή κεφαλιά του Καμπρέρα (59’). Και οι δύο ευκαιρίες όμως δεν συγκρίνονται μπροστά σ’ αυτή που έχασε ο Μάτα στο 67’. Ο Ισπανός απέφυγε τον Τερ Στέγκεν αλλά κατάφερε να αστοχήσει σε κενή εστία, με το 1-2 να παραμένει.

Η φάση αυτή αφύπνισε την Μπαρτσελόνα, η οποία στο 75’ είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Μέσι, ενώ στο 83’ ο Αργεντινός επιχείρησε σουτ από τα 20 μέτρα, όμως ο Σορία πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά του γωνία. Το 1-2 έμεινε τελικά ως το φινάλε και οι Καταλανοί ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους για το 2019, όντας στο +5 από Ατλέτικο (2η), στο +7 από Σεβίλλη (3η), στο +9 από την Αλαβές (4η) και στο +10 από την Ρεάλ (5η).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.