Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πεντάρα πρόκρισης με σόου Μέσι η Μπαρτσελόνα

Τσάμπιονς Λιγκ: Πεντάρα πρόκρισης με σόου Μέσι η Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/3/2019 00:16
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μέσι (2 γκολ, 2 ασίστ) η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 5-1 την Λιόν στο «Καμπ Νου» και για 12η διαδοχική χρονιά θα δώσει το «παρών» στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια μέρα μετά το χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Λιονέλ Μέσι έδωσε τη δική του απάντηση, αφού με δύο γκολ και δύο ασίστ οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε εμφατική νίκη πρόκρισης με 5-1 επί της Λιόν στο «Καμπ Νου». Οι Καταλανοί, αν και αγχώθηκαν σε ένα σημείο του παιχνιδιού, έφτασαν εν τέλει σε μια άνετη επικράτηση και έγραψαν ιστορία, φτάνοντας τα 30 εντός έδρας ματς στο θεσμό χωρίς ήττα. Το ρεκόρ άνηκε μέχρι πρότινος στην Μπάγερν με 29.

Η Μπαρτσελόνα άσκησε ασφυχτική πίεση στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο σημαντικές στιγμές με σουτ του Μέσι (4’) και κεφαλιά του Πικέ (5’) για να ανοίξει το σκορ. Ο Λόπες με ισάριθμες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν όμως στο 16’ ο Ντεναγέ ανέτρεψε τον Σουάρες στην περιοχή και ο Μέσι με εκτέλεση αλά Πανένκα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πορτογάλο γκολκίπερ. Η Λιόν θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα, αφού στο 20’ ο Ντεπάι βγήκε από τα αριστερά και έδωσε στον Ντεμπελέ, αυτός επιχείρησε το σουτ αλλά ο Λεγκλέ έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Καταλανοί συνέχισαν να πιέζουν, είχαν σημαντική στιγμή στο 28’ με σουτ του Σουάρες και τρία λεπτά μετά πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Ουρουγουανός χρειάστηκε μια ντρίπλα για να αποφύγει το αμυντικό δίδυμο των «λιονέ» και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κουτίνιο για το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τους Καταλανούς να έχουν ευκαιρίες και για άλλα γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν με τραυματισμό τον τερματοφύλακα Λόπες.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκε πιο χαλαρά και στο 58’ η Λιόν μείωσε σε 2-1 με σουτ του Τουσάρ, μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Το γκολ των Γάλλων άγχωσε τους γηπεδούχους, όμως στο τελευταίο τέταρτο ο Μέσι ανέβασε ξανά στροφές και «καθάρισε» το ματς. Στο 78’ ο Αργεντινός «άδειασε» Ντεναγέ και Μαρσέλο και νίκησε τον Γκορζελέν για το 3-1 στο 78’, ενώ δύο λεπτά μετά έβγαλε εξαιρετική ασίστ για τον Πικέ, ο οποίος με προβολή έκανε το 4-1. Ο Μέσι δεν έμεινε εκεί, αφού στο 86’ έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Ντεμπελέ κι αυτός τελείωσε ιδανικά για το τελικό 5-1.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (83' Σεμέδο), Πίκέ, Λενγκλέ, Αλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Αρθούρ (74' Βιδάλ), Μέσι, Κουτίνιο (70' Ντεμπελέ), Σουάρες.

Λιόν (Μπρούνο Ζενεσιό): Λόπες (34' Γκοργκλέν), Ντουμπουά, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Μαρσάλ, Μεντί (77' Κορνέ), Τουσάρ, Φεκίρ, Ντομπελέ, Ντεμπελέ, Ντεπάι (73' Τραορέ).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.