Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Έξω οι πρωταθλητές

Κόπα Άφρικα: Έξω οι πρωταθλητές

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/1/2013 21:19
Ο αέρας της πρωταθλήτριας φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετός για τη Ζάμπια ώστε να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο, μιας και η περσινή κάτοχος του τροπαίου αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κόπα Άφρικα, μένοντας στο 0-0 με τη Μπουρκίνα Φάσο, η οποία και πήρε την πρώτη θέση του ομίλου. Στο άλλο παιχνίδι η Νιγηρία πήρε την πρόκριση με 2-0 επί της Αιθιοπίας και θα αντιμετωπίσει στους «8» την Ακτή Ελεφαντοστού.

Μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε η Μπουρκίνα Φάσο η οποία προκρίθηκε στους προημιτελικούς για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μένοντας στο 0-0 με την Ζάμπια η οποία και αποχαιρετά την διοργάνωση, αήττητη μεν, αλλά χωρίς νίκη.

Στα του παιχνιδιού, ο αγώνας δεν είχε να προσφέρει και πολλά από άποψη θεάματος, με την Ζάμπια να ήταν η πιο απειλητική καθώς η ισοπαλία ευνοούσε την Μπουρκίνα Φάσο. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες των Μουλένγκα και Μποεσούμα, δεν κατάφερε να σκοράρει.

Έτσι οι «Stallions» πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο και μάλιστα την πρώτη θέση και θα αντιμετωπίσουν στον επόμενο γύρο τον δεύτερο του 4ου ομίλου.

Ωστόσο παρά τα χαμόγελα τις πρόκρισης, άσχημα ήταν τα νέα με τον πρώτο σκορερ της ομάδας αλλά και της διοργάνωσης, Αλέν Τραορέ , ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο 11ο λεπτό, και μένει να αποκαλυφθεί η σοβαρότητα της κατάστασης του για το αν μπορεί να αγωνιστεί στην συνέχεια.

Κόπα Άφρικα: Έξω οι πρωταθλητές
Στο άλλο παιχνίδι, η Νιγηρία χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι του Βίκτορ Μόουσες της Τσέλσι, πήρε την νίκη με 2-0 απέναντι στην Αιθιοπία και παράλληλα το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα βρεθείν αντιμέτωπη με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Οι Νιγηριανοί χρειαζόντουσαν την νίκη καθώς απειλούνταν από την Ζάμπια και τελικώς κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τους «τρίποντο στην διοργάνωση», με τον άσο της Τσέλσι να κερδίζει και τα δύο πέναλτι, τα οποία και αξιοποίησε στο 79’ και στο 90’ αντίστοιχα, «σφραγίζοντας» την νίκη της ομάδας του.

Μάλιστα στο δεύτερο πέναλτι είχε αντιμέτωπο τον μέσο της Αιθιοπίας, Αντίς Χίντσα ο οποίος και ανέλαβε καθήκοντα τερματοφύλακα, ύστερα από την αποβολή του Μπαντσά με κόκκινη, καθώς η Αιθιοπία είχε πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές.

Τα αποτελέσματα (3oς όμιλος)


Μπουρκίνα Φάσο – Ζάμπια 0-0

Αιθιοπία – Νιγηρία 0-2

Βαθμολογία (Τελική)


Μπουρκίνα Φάσο 5 (5-1)

Νιγηρία 5 (4-2)

Ζάμπια 3 (2-2)

Αιθιοπία 1 (1-5)

Τα ζευγάρια στους «8»:


Νότιος Αφρική - Μάλι

Ακτή Ελεφαντοστού - Νιγηρία

Γκάνα - Πράσινο Ακρωτήρι

Μπουρκίνα Φάσο - 2D

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.