Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Πάει με μειονέκτημα στο Άμστερνταμ ο ΠΑΟΚ (video)

Προκρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Πάει με μειονέκτημα στο Άμστερνταμ ο ΠΑΟΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
6/8/2019 21:57
Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Άγιαξ στην κατάμεστη Τούμπα και έτσι θα πάει με μειονέκτημα στη ρεβάνς του Άμστερνταμ. Γιαννούλης (11’ αυτ.) και Χούντελαρ (57’) τα γκολ του «Αίαντα», το γύρισε προσωρινά με Άκπομ (32’) και Μάτος (39’) ο «Δικέφαλος του Βορρά», που κατά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ενώ τα δύο γκολ που δέχτηκε ήρθαν από αυτογκόλ και λάθος γύρισμα στην περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ, παρά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε, κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ, όμως το τελικό 2-2 στην Τούμπα δεν του δίνει σκορ πρόκρισης για τα πλει-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εν όψει της ρεβάνς στο Άμστερνταμ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στραβά για τους Θεσσαλονικείς, αφού στο 11ο λεπτό ο Ζιγιές εκτέλεσε φάουλ και ο Γιαννούλης υπέπεσε σε αυτογκόλ, «γράφοντας» το 0-1 για τον «Αίαντα». Το γκολ επηρέασε τον ΠΑΟΚ και στο 18’ κινδύνεψε με δεύτερο γκολ, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Τάντιτς. Οι Ολλανδοί είχαν την κατοχή αλλά στην πρώτη σωστή ανάπτυξη των γηπεδούχων ήρθε το 1-1 (32’). Ο Μπίσεσβαρ βρήκε ωραία τον Γιαννούλη, εκείνος έκανε το γύρισμα και ο Άκπομ με ψύχραιμο τελείωμα έφερε το σκορ στα ίσα.

Η Τούμπα πήρε… φωτιά, οι παίκτες του Φερέιρα απέκτησαν ψυχολογία και η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στον «Δικέφαλο του Βορρά», που στο 38’ έφερε… τούμπα το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ, ο Μάτος πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έκανε το 2-1. Οι παίκτες του Άγιαξ δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και στο 43’ κινδύνεψαν με τρίτο τέρμα, αλλά ο Πέλκας δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση μετά την τρομερή ενέργεια του Ζαμπά στον Σουρς.

Στο δεύτερο μέρος ο Άγιαξ μπήκε αποφασισμένος να φέρει το σκορ στα ίσα και τα κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 50’ ο Ζιγιέχ αστόχησε από πλεονεκτική θέση αλλά πέντε λεπτά μετά ο Βαρέλα έκανε λάθος απομάκρυνση μέσα στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Χούντελαρ, ο οποίος χωρίς να κουνηθεί βρήκε γκολ με την κόντρα και έκανε το 2-2. Ο Φερέιρα με τις αλλαγές των Λημνιού και Αουγκούστο άλλαξε το 4-4-2 σε 4-3-3, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν την απαραίτητη ενέργεια για να ψάξουν ένα τρίτο γκολ. Αντίθετα ο Άγιαξ έφτανε εύκολα στην περιοχή του Πασχαλάκη, ο οποίος στο 89’ πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε απευθείας φάουλ του Μαρίν. Το 2-2 έμεινε ως το φινάλε και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του Άμστερνταμ, με τον ΠΑΟΚ να έχει το μειονέκτημα και να καλείται να πετύχει γκολ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά (79’ Στοχ), Εσίτι, Καντουρί, Μπίσεσβαρ (73’ Αουγκούστο), Πέλκας (64’ Λημνιός), Άκπομ

Άγιαξ (Ερικ Τεν Χαχ): Ονάνα, Βέλτμανς, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Μαζραουί (83’ Μάριν), Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ζιγιές (82’ Νέρες), Ντόλμπεργκ (33’ Χούντελαρ), Τάντιτς.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.