Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Θρυλική βραδιά! (video)

Θρυλική βραδιά! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/8/2019 23:53
Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 4-0 την Κράσνονταρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Γκερέρο (30’), Ραντζέλοβιτς (78’, 85’) και Ποντένσε (89’) οι σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» σε μια θρυλική βραδιά στο Φάληρο.

Ένα βήμα μακριά από τ' αστέρια! Ο Ολυμπιακός έκανε «φύλλο και φτερό» την Κράσνονταρ, την οποία διέλυσε με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα πρέπει να αυτοκτονήσει στη ρεβάνς επί ρωσικού εδάφους για να χάσει την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια μαγική, θρυλική βραδιά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που με «όπλο» το ασφυχτικό πρέσινγκ και τον Ραντζέλοβις να πετυχαίνει δύο γκολ ερχόμενος από τον πάγκο, «ξέρανε» την ρωσική ομάδα, που δεν κατάφερε να ανησυχήσει σε κανένα σημείο τους Πειραιώτες.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε ούτε μια αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και οι παίκτες του μπήκαν στην αναμέτρηση με στόχο να πιέσουν ψηλά, βάζοντας πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι με σωστές αλληλεπικαλύψεις, δεν επέτρεπαν στην Κρασνοντάρ να μπει με αξιώσεις στην περιοχή. Τη μια φορά που το κατάφεραν, διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Γκιγιέρμε στο 11’, αλλά ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Μετά το πρώτο τέταρτο, ο Ολυμπιακός κέρδισε περισσότερα μέτρα και άρχισε να απειλεί με αξιώσεις. Στο 15’ η κεφαλιά του Μπουχαλάκη κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, όμως στο 29’ ο Γκερέρο επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πήρε τα κατάλληλα φάλτσα και με τη βοήθεια του αριστερού δοκαριού κατέληξε στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν στο 1-0 και συνέχιζαν να πιέζουν και μέχρι το ημίχρονο είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Στο 44’ ο Ποντένσε «άδειασε» τον Ραμίρες και έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Βαλμπουενά επιχείρησε τρομερό σουτ στην κίνηση αλλά ο Ραμίρες απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να είχε 12 σουτ (5 εντός εστίας) έναντι 2 της Κρασνοντάρ, που δεν είχε λύση στο ασφυχτικό πρέσινγκ των Πειραιωτών. Στα αξιοσημείωτα επίσης ο τραυματισμός του ποιοτικού Καμπελά για τους φιλοξενούμενους, με τον Γάλλο να δίνει τη θέση του στον Όλσον.Πιο αργό το τέμπο στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να είχε στόχο τη διαχείριση του υπέρ του σκορ. Στο 59’ το πρώτο λάθος του Σεμέδο επέτρεψε στον Σουλειμάνογλου να απειλήσει, όμως το σουτ του τελευταίου ήταν απογοητευτικό. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 66’ με ένα καλό σουτ του Τσιμίκα, ενώ δύο λεπτά μετά ο Μπεργκ έφυγε ανάμεσα στους δύο αμυντικούς, όμως έχασε το κοντρόλ πριν βγει απέναντι από τον Σα και σούταρε πολύ ψηλά.

Σε εκείνο το σημείο ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Ραντζέλοβιτς, σε μια κίνηση που αποδείχθηκε… ματ. Στο 78’ ο Βαλμπουενά έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Σέρβο, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο νεαρός άσος δεν έμεινε εκεί, αφού στο 85’ επιχείρησε ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε ξανά τον Σαφόνοφ για το 3-0! Η Κρασνοντάρ δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 89’ ο Ποντένσε έριξε τη χαριστική βολή με τρομερή λόμπα, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα νίκης του Ολυμπιακού. Μια νίκη που τον φέρνει μια «ανάσα» από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (87' Καμαρά), Ποντένσε (90'+2' Τοροσίδης), Γ. Μασούρας (75' Ρατζέλοβιτς), Γκερέρο.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Σαφόνοφ, Ραμίρες, Φιόλουσον, Σπάιτς, Πετρόφ, Καμπόλοφ, Καμπελά (25 λ.τ. Ολσον), Βιλένα, Ναμλί (59' Σουλεϊμάν), Βάντερσον, Μπεργκ (69' Ιγκνάτιεφ).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.