Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Euro: Εθνική... απογοήτευση και στο Τάμπερε

Προκριματικά Euro: Εθνική... απογοήτευση και στο Τάμπερε

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/9/2019 23:42
Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε ακόμα μια αποκαρδιωτική εμφάνιση, ηττήθηκε με 1-0 από τη Φινλανδία του Τάμπερε και ουσιαστικά αποκλείστηκε από την τελική φάση του Euro 2020. Από ανόητο πέναλτι του Κουρμπέλη το γκολ των γηπεδούχων.

Η αλλαγή προπονητή και προσώπων δεν άλλαξαν πολλά στην εικόνα της Εθνικής Ελλάδας, η οποία απογοήτευσε με την εμφάνιση της και ηττήθηκε με 1-0 από τη Φινλανδία στο Τάμπερε. Φυσικά το αποτέλεσμα βάζει τέλος στις όποιες ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020, αφού οι Σκανδιναβοί ξέφυγαν με +8 στη 2η θέση. Η ομάδα του Φαν’τ Σιπ ήταν άνευρη, χωρίς ιδέες και τρεξίματα και γνώρισε δίκαιη ήττα, αφού παρότι το παιχνίδι είχε χαρακτήρα τελικού, η εικόνα των περισσότερων διεθνών έδειχνε λες και έκαναν κάποιου είδους αγγαρεία.

Ο Ολλανδός τεχνικός πραγματοποίησε οχτώ αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Αρμενία. Συγκεκριμένα, παρέταξε τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σταφυλίδη στην άμυνα, τον Μπουχαλάκη με τον Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή, τους Μασούρα, Βρουσάι και Κολοβό μπροστά τους και τον Κουλούρη στην κορυφή της επίθεσης.

Πολύ αργό το τέμπο στο πρώτο ημίχρονο. Η Εθνική μας ομάδα λειτούργησε καλά ανασταλτικά, αφού με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Λουντ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε άουτ (28’), οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν την εστία του Μπάρκα. Ωστόσο οι Έλληνες διεθνείς δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους καθώς και να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες, έχοντας να επιδείξουν δύο μακρινά σουτ των Σταφυλίδη (35’) και Μασούρα (38’) τα οποία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα για την «γαλανόλευκη», αφού στο 51’ ο Κουρμπέλης υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι ανατρέποντας τον Καμάρα μέσα από την περιοχή και ο Πούκι με εύστοχο χτύπημα «έγραψε» το 1-0 για τη Φινλανδία. Η απουσία του Φορτούνη ήταν εμφανής και στα εναπομείναντα λεπτά οι Έλληνες διεθνείς δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία της Φινλανδίας με εξαίρεση ίσως ένα σουτ του Βρουσάι λίγο πριν το φινάλε. Ο Κουλούρης έδειχνε απομονωμένος στην επίθεση, ενώ η είσοδος των Πέλκα, Μπακάκη και Παυλίδη δε βοήθησε την «γαλανόλευκη», η οποία δεν είχε ιδέες αλλά το κυριότερο δεν είχε πάθος και νεύρο στο παιχνίδι της. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται ουσιαστικά εκτός τελικής φάσης του Euro 2020.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ραϊτάλα, Αρατζούρι, Τοΐβιο, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (93’ Σούλερ), Πούλκι (85’ Καργιαλάινεν) Τουόμινεν (87’ Γιένσεν)

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Μπάρκας, Τοροσίδης (70’ Μπακάκης), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Κολοβός, Μασούρας, Βρουσάι (60’ Πέλκας), Κουλούρης (76’ Παυλίδης)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.