Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ανακοίνωσε την απόσυρση του από τα γήπεδα ο Βίγια!

Ανακοίνωσε την απόσυρση του από τα γήπεδα ο Βίγια!

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
13/11/2019 14:21
Ο Νταβίντ Βίγια ανακοίνωσε ότι πρόκειται να "κρεμάσει" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς στην Ιαπωνία.

Το τέλος σε μία πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα με τίτλους και πολλά γκολ αποφάσισε να βάλει ο Νταβίντ Βίγια. Ο Ισπανός επιθετικός της Βίσελ Κόμπε με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter έκανε γνωστή του την απόφαση.

«Μετά από 19 χρόνια ως επαγγελματίας, αποφάσισα να αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο στο τέλος της σεζόν. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες, τους προπονητές και τους συμπαίκτες που μου επέτρεψαν να ζήσω αυτή την ονειρική καριέρα. Ευχαριστώ την οικογένεια μου που ήταν πάντα εκεί να με υποστηρίζει», ανέφερε ο 37χρονος άσος.

Η σεζόν στην Ιαπωνία λήγει στις 21 Δεκεμβρίου με τον Βίγια όμως να δηλώνει ότι η τελευταία του παρουσία θα είναι στη διοργάνωση του Emperor Cup στις 1 Ιανουαρίου, το οποίο θέλει να είναι και ο τελευταίος ποδοσφαιρικός του τίτλος.

Ο Βίγια έζησε μία γεμάτη και άκρως επιτυχημένη καριέρα. Αγωνίστηκε κατά σειρά στις Σπόρτινγκ Χιχόν, Σαραγόσα, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Νιου Γιορκ Σίτι και Μέλμπουρν Σίτι ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν η ιαπωνική Βίσελ Κόμπε.

Φόρεσε για 98 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ισπανίας της οποίας μάλιστα αποτελεί τον πρώτο σκόρερ με 59 γκολ. Μαζί της κατέκτησε τόσο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Σε συλλογικό επίπεδο έχει κατακτήσει τρεις φορές το Ισπανικό Πρωτάθλημα (2011,2013,2014,) ισάριθμες το Κύπελλο (2004,2008,2012) ενώ το 2011 κέρδισε τόσο το Τσάμπιονς Λιγκ όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.