Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αποκλεισμός της Ρωσίας από το Μουντιάλ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Αποκλεισμός της Ρωσίας από το Μουντιάλ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/12/2019 13:13
Η Παγκόσμια Υπηρεσία Καταπολέμησης Ντόπινγκ (WADA) τιμώρησε με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό την Ρωσία από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα δεν θα μπορεί να αγωνιστεί -μεταξύ άλλων- στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του Κατάρ το 2022.

Η Ρωσία τιμωρήθηκε με ποινή τετραετούς αποκλεισμού από την Παγκόσμια Υπηρεσία Καταπολέμησης Ντόπινγκ λόγω του μεγάλου σκανδάλου με τις απαγορευμένες ουσίες των αθλητών της χώρας!

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, στους χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022, όπως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του Κατάρ. Ωστόσο δεν κινδυνεύει η συμμετοχή της χώρας στην τελική φάση του Euro 2020, όπου μάλιστα φιλοξενεί όμιλο στην Αγία Πετρούπολη, αφού το τουρνουά της UEFA δεν θεωρείται από τη WADA ως μεγάλη διοργάνωση.

Η ρωσική υπηρεσία έχει 21 μέρες διορία να αποδεχτεί την απόφαση ή να προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS). Να σημειωθεί ότι η WADA αφήνει «παράθυρο» συμμετοχής στους Ρώσους αθλητές ως ανεξάρτητοι εφόσον μπορούν να αποδείξουν την αθωότητα τους.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.