Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στην κορυφή του κόσμου η Λίβερπουλ! (video)

Στην κορυφή του κόσμου η Λίβερπουλ! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/12/2019 23:22
Η Λίβερπουλ επικράτησε 1-0 της Φλαμένγκο στην παράταση και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Φιρμίνο το γκολ (99’) για τους «κόκκινους».

Στην κορυφή του κόσμου η Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι» επικράτησαν με 1-0 της Φλαμένγκο στην παράταση και σήκωσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Είναι ένας τίτλος που έλειπε από την πλούσια τροπαιοθήκη της, καθώς είχε ηττηθεί στον προηγούμενο τελικό που είχε συμμετάσχει από την Σάο Πάουλο (1-0 το 2005), ενώ δεν έχει κατακτήσει ούτε το διηπειρωτικό, γνωρίζοντας δύο ήττες απέναντι σε Φλαμένγκο (3-0 το 1981) και Ιντεπετιέντε (1-0 το 1984).

Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Φιρμίνο, ο οποίος αστόχησε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Ακολούθησαν δύο καλά σουτ των Κεϊτά (5’) και Αλεξάντερ-Άρνολντ (6’) που πέρασαν άουτ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να μην είχαν τον τρόπο να απειλήσουν με αξιώσεις. Στον αντίποδα, η Φλαμένγκο δεν κατάφερε να φανεί απειλητική με εξαίρεση ένα σουτ του Μπρούνο Ενρίκε στο 27’ που πέρασε άουτ.

Όπως και στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 47’ είχε δοκάρι με σουτ του Φιρμίνο. Τρία λεπτά μετά ο Σαλάχ αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 53’ η Φλαμένγκο είχε δύο καλές στιγμές με ισάριθμα σουτ του Μπαρμπόσα. Η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 86’, με τον Χέντερσον να επιχειρεί δυνατό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Ντιέγκο Άλβες να αποκρούσει με το ένα χέρι.

Το 0-0 έμεινε ως το φινάλε και όλα κρίθηκαν στην παράταση. Εκεί η Λίβερπουλ κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό χάρη σε κοντινό πλασέ του Φιρμίνο στο 99’ έπειτα από ασίστ του Μανέ. Στο 101’ ο Άλβες απέκρουσε το καλό σουτ του Σαλάχ και στο 119’ η Φλαμένγκο σπατάλησε πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, αφού ο Λίνκολν αστόχησε από πλεονεκτική θέση για γκολ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε και η Λίβερπουλ στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου σε επίπεδο συλλόγων για πρώτη φορά στην ιστορία της.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.