Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ισπανίας: Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έμειναν εκτός ημιτελικών!

Κύπελλο Ισπανίας: Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έμειναν εκτός ημιτελικών!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/2/2020 00:31
Διπλό «μπαμ» στο Κύπελλο Ισπανίας, καθώς Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έμειναν εκτός ημιτελικών μετά τις ήττες από Σοσιεδάδ (3-4) και Μπιλμπάο (1-0) αντίστοιχα.

Μεγάλες εκπλήξεις στο φετινό Κύπελλο Ισπανίας. Μετά τον αποκλεισμό της Ατλέτικο Μαδρίτης από τη Λεονέσα και την ιστορική πορεία της Μιράντες ως τα ημιτελικά, οι δύο ομάδες από τη χώρα των Βάσκων, Σοσιεδάδ και Μπιλμπάο, άφησαν εκτός ημιτελικών τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ ηττήθηκε με 3-4 από την Σοσιεδάδ στη Μαδρίτη μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 22’ με τον Όντεγκααρντ και στο ξεκίνημα της επανάληψης εκτόξευσαν τον δείκτη του σκορ στο 0-3 με δύο γκολ του Ισάκ σε διάστημα δύο λεπτών (54’, 56’). Η «βασίλισσα», που πλήρωσε τα πολλά ανασταλτικά προβλήματα, έβγαλε σημάδια αντίδρασης και μείωσε στο 59’ με τον Μαρσέλο, αλλά οι Βάσκοι δεν πτοήθηκαν και στο 69’ έκαναν το 1-4 με τον Μερίνο, έπειτα από ασίστ του Ισάκ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους, μείωσαν σε 3-4 με τα γκολ των Ροντρίγκο (81’) και Νάτσο (90+3’), ωστόσο δεν μπόρεσαν να κάνουν το μεγάλο come back. Η Σοσιεδάδ έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 90+5’, ωστόσο το 3-4 έμεινε ως το φινάλε και το τελικό σφύριγμα τους βρήκε να πανηγυρίζουν τη μεγάλη πρόκριση μέσα στο «Μπερναμπέου».

Λίγες ώρες μετά, η Μπιλμπάο επικράτησε με 1-0 της Μπαρτσελόνα στο «Σαν Μαμές» και άφησε εκτός ημιτελικών τους Καταλανούς. Η ομάδα του Σετιέν πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο μέρος και σπατάλησε ορισμένες μεγάλες στιγμές για να βρει δίχτυα, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και το πλήρωσε. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων σε σέντρα από τα δεξιά, Ινιάκι Γουίλιαμς και Μπουσκέτς πήδηξαν για κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν από επαφή του Ισπανού μέσου των φιλοξενούμενων. Η Μπαρτσλεόνα δεν πρόλαβε να αντιδράσει και η Μπιλμπάο «σφράγισε» το τελευταίο εισιτήριο για τους «4».

Γρανάδα, Μιράντες, Μπιλμπάο και Σοσιεδάδ συμπληρώνουν το «πάζλ» των ημιτελικών. Οι δύο πρώτες δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το Κυπέλλο, η Μπιλμπάο κατέκτησε τελευταία φορά το τρόπαιο πριν 36 χρόνια και η Σοσιεδάδ πριν 33 χρόνια.

Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια στην φάση των «4» του Κυπέλλου Ισπανίας δεν υπάρχει μια εκ των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Μάλιστα θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2002/03 για να βρούμε ημιτελική φάση χωρίς μια εκ των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.