Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα με σούπερ Χάλαντ η Ντόρτμουντ (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα με σούπερ Χάλαντ η Ντόρτμουντ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/2/2020 23:56
Με τον Χάλαντ να πετυχαίνει δύο γκολ (69’, 77’) η Ντόρτμουντ κέρδισε με 2-1 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Βεστφάλεν» και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ισοφάρισαν προσωρινά με τον Νεϊμάρ (75’) οι Παριζιάνοι, που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών.

Προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Ντόρτμουντ μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Βεστφάλεν». Η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάλαντ (2 γκολ) απέκτησε το σκορ πρόκρισης εν όψει του επαναληπτικού. Κακή εμφάνιση για την ομάδα του Τόμας Τούχελ στην επιστροφή του Γερμανού τεχνικού στο «Βεστφάλεν», ωστόσο το τελικό σκορ δεν είναι απαγορευτικό για τους Παριζιάνους, που ισοφάρισαν προσωρινά με τον Νεϊμάρ, ενώ ο Βραζιλιάνος είχε δοκάρι για το 2-2.

Η Ντόρτμουντ παρατάχθηκε με 4-5-1 και στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικά στημένη, κλείνοντας όλους τους χώρους στην Παρί Σεν Ζερμέν, που είχε ως μοναδική αξιόλογη φάση ένα απευθείας φάουλ του Νεϊμάρ (11’) το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η ομάδα του Φαβρ με υποδειγματικό πρέσινγκ, δεν επέτρεπε στους Παριζιάνους να κυκλοφορούν σωστά τη μπάλα, ενώ ήταν αυτή που δημιούργησε τις καλύτερες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Στο 14’ το σουτ του Σάντσο πέρασε άουτ, ενώ στο 27’ ο Άγγλος υποχρέωσε τον Νάβας σε σημαντική επέμβαση και στη συνέχεια της φάσης ο Τιάγκο Σίλβα έκοψε σωτήρια το σουτ του Χακίμι. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 37’ όταν μετά από αντεπίθεση, ο Σάντσο έκανε τη σέντρα από αριστερά αλλά ο Χάλαντ δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση και η φάση χάθηκε.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο πιεστικά στο ξεκίνημα της επανάληψης και στο 48’ είχαν καλή στιγμή με τον Χακίμι αλλά ο Τιάγκο Σίλβα έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Η Παρί έβγαλε αντίδραση με δύο σουτ του Εμπαπέ (65’, 66’) που «έβγαλε» ο Μπούρκι, ενώ η Ντόρτμουντ απάντησε στο 67’ με σουτ του Χακίμι που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά οι Βεστφαλοί κατάφεραν να προηγηθούν με τον Χάλαντ. Μετά από ωραία επίθεση, ο Ραφαέλ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Νορβηγός από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Παρί απάντησε σχεδόν άμεσα, καθώς στο 76’ ο Εμπαπέ απέφυγε τρεις παίκτες των γηπεδούχων από τα δεξιά και έδωσε πάρε-βάλε στον Νεϊμάρ, ο οποίος από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Η Ντόρτμουντ δεν πτοήθηκε και ένα λεπτό μετά πήρε εκ νέου προβάδισμα με δεύτερο προσωπικό γκολ του Χάλαντ, ο οποίος με τρομερό σουτ νίκησε τον Νάβας και έκανε το 2-1. Οι Παριζιάνοι θα μπορούσαν να απαντήσουν εκ νέου στο 81’ έχοντας δοκάρι με σουτ του Νεϊμάρ, όμως πέντε λεπτά μετά κινδύνεψαν με ένα τρίτο γκολ, αφού το διαγώνιο σουτ του Χακίμι πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα μετά από εκτέλεση κόρνερ πέρασε πάνω από τα δοκάρια και το 2-1 έμεινε ως το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.