Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Σαρωτική Αταλάντα, διέλυσε την Βαλένθια (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Σαρωτική Αταλάντα, διέλυσε την Βαλένθια (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/2/2020 00:05
Η Αταλάντα διέλυσε με 4-1 την Βαλένθια στο Μιλάνο και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Χάντεμπορ (16’, 63’), Ίλισιτς (42’) και Φρέουλερ (57’) τα γκολ των «μπεργκαμάσκι», μείωσαν με Τσερίσεφ (66’) οι «νυχτερίδες», που πλήρωσαν τις απουσίες στην άμυνα τους.

Ιστορικό βράδυ για την Αταλάντα, η οποία μετέτρεψε σε θρίαμβο το πρώτο παιχνίδι του συλλόγου στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «μπεργκαμάσκι» ισοπέδωσαν με 4-1 την Βαλένθια και απέκτησαν πολύ μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Αταλάντα πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 4’ το σουτ του Γκόμες πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 8’ ο Πάσαλιτς βρέθηκε σε τετ-α-τετ αλλά ο Ζάουμε απέκρουσε εντυπωσιακά. Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 16’, με τον Γκόμες να βγάζει σέντρα από τα αριστερά και τον Χάτεμπερ να σπρώχνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Η Βαλένθια επηρεάστηκε από το γκολ αλλά όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε ρυθμούς και στο 30’ έφτασε μια «ανάσα» από το 1-1 έχοντας δοκάρι με σουτ του Σολέρ. Πέντε λεπτά μετά το διαγώνιο σουτ του Γκέντες πέρασε ελάχιστα άουτ, αλλά στο 42’ ο Ίλισιτς με όμορφο τελείωμα εντός περιοχής «έγραψε» το 2-0, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Οι «μπεργκαμάσκι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στο δεύτερο μέρος, απειλώντας για πρώτη στο 50’ με σέντρα-σουτ του Γκόμες. Δύο λεπτά μετά η Βαλένθια είχε καλή στιγμή με σουτ του Σολέρ που πέρασε άουτ, αλλά στο 57’ η Αταλάντα πέτυχε τρίτο γκολ με τρομερό σουτ του Φλέουερ έξω από την περιοχή.

Η Βαλένθια έφτασε κοντά στο 3-1 στο 61’ με πλασέ του Γκέδες, αλλά ο Γκολίνι αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν. Δύο λεπτά μετά, η Αταλάντα πέτυχε και τέταρτο γκολ με εύστοχο πλασέ του Χάντεμπορ αλλά οι «νυχτερίδες» δεν πτοήθηκαν και στο 66’ μείωσαν σε 4-1 με σουτ του Τσερίσεφ έξω από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και είχαν δύο καλές στιγμές με σουτ των Τσερίσεφ και Κοντογκμπιά, αλλά το σκορ δεν άλλαξε ως το φινάλε και η Αταλάντα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση εν όψει της ρεβάνς στο «Μεστάγια».

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Λαντάρα (75' Σαπάτα), Χάτεμπερ, Χόσενς, Γκόμες (81' Μαλινόβσκι), Ντε Ρουν, Ιλιτσιτς, Φρόιλερ, Πάσαλιτς (90'+2' Ταμέζ)

Βαλένθια (Αλμπέρτ Θελάδες): Ντομενέκ, Μανγκαλά, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκουέντες (64' Τσερίσεφ), Σολέρ, Τόρες, Μάξι Γκόμες (73' Γκαμεϊρό).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.