Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Στα ημιτελικά Γκάνα και Μάλι, έξω οι διοργανωτές

Κόπα Άφρικα: Στα ημιτελικά Γκάνα και Μάλι, έξω οι διοργανωτές

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/2/2013 00:51
Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Άφρικα πήραν Γκάνα και Μάλι, με την πρώτη να παίρνει την νίκη με 2-0 απέναντι στο Πράσινο Ακρωτήρι, ενώ το Μάλι απέκλεισε την διοργανώτρια Νότια Αφρική στα πέναλτι με 3-1, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Ισχυρό σοκ δέχθηκε η διοργανώτρια Νότιος Αφρική καθώς αστόχησε σε 3 πέναλτι μετά το τελικό 1-1, με αποτέλεσμα το Μάλι να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «4» για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 31’ με τον Ράντι, ωστόσο το Μάλι κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κειτά στο 58’ στέλνοντας τελικώς το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα με αποτέλεσμα η πρόκριση να κριθεί στα πέναλτι.

Στην άσπρη βούλα οι διοργανωτές αποδείχθηκαν… αρκετά άστοχοι καθώς είχαν τρία χαμένα πέναλτι, με αποτέλεσμα το Μάλι να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Αντίπαλος της ο νικητής του ζευγαριού Ακτή Ελεφαντοστού – Νιγηρία.

Κόπα Άφρικα: Στα ημιτελικά Γκάνα και Μάλι, έξω οι διοργανωτές
Στα ημιτελικά προκρίθηκε και η Γκάνα η οποία μπορεί να αγχώθηκε στα τελευταία λεπτά, ωστόσο πήρε την νίκη με το τελικό 2-0 απέναντι στο Πράσινο Ακρωτήρι.

Οι Γκανέζοι είχαν τον έλεγχο, και μετά το «άσφαιρο» πρώτο μέρος, άνοιξαν το σκορ στο 54’ με τον Γουακάσο. Το Πράσινο Ακρωτήρι το οποίο ήταν η έκπληξη του θεσμού, ωστόσο έβαλε δύσκολα στην Γκάνα, παλεύοντας για την ισοφάριση, αναγκάζοντας έτσι τον κίπερ της Γκάνας, Ντάουντα σε εκπληκτικές επεμβάσεις.

Ωστόσο στις καθυστερήσεις η Γκάνα πέτυχε το 2-0 ξανά με τον Γουακάσο ο οποίος και σκόραρε σε κενή εστία, καθώς ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε φύγει για την εκτέλεση κόρνερ της ομάδας του.

Αντίπαλος της στους «4» ο νικητής του ζευγαριού Μπουργκίνα Φάσο – Τόγκο.

Τα αποτελέσματα


Γκάνα – Πράσινο Ακρωτήρι 2-0

Νότιος Αφρική – Μάλι 1-1 (1-3 στα πέναλτι)

Ημιτελικοί


Μάλι – Ακτή Ελεφαντοστού/ Νιγηρία

Γκάνα – Μπουρκίνα Φάσο/Τόγκο

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.