Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ο Τουράμ βρήκε δίχτυα και γονάτισε για τη δολοφονία του Φλόιντ (video)

Ο Τουράμ βρήκε δίχτυα και γονάτισε για τη δολοφονία του Φλόιντ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
31/5/2020 17:54
Ο Μάρκους Τουράμ βρήκε δίχτυα στο παιχνίδι της Γκλάντμπαχ με την Ουνιόν Βερολίνου και στη συνέχεια γονάτισε όπως ο αθλητής του NFL, Κόλιν Κάπερνικ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Μάρκους Τουράμ, γιός του παλαίμαχου αστέρα Λίλιαμ, βρήκε δίχτυα με κεφαλιά στο 41ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα σε Γκλάντμπαχ και Ουνιόν Βερολίνου και εν συνέχεια γονάτισε, όπως είχε κάνει κι ο αθλητής του NFL, Κόλιν Κάπερνικ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα.

Το 2016 ο άσος των San Francisco 49ers είχε γονατίσει, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δολοφονίες Αφροαμερικανών από την αστυνομία. Εξαιτίας της συγκεκριμένης κίνησης, οι San Francisco 49ers έλυσαν το συμβόλαιο του!

«Δεν πρόκειται να σταθώ όρθιος και να δείξω περηφάνια για μια σημαία μιας χώρας που καταπιέζει τους μαύρους ανθρώπους και τους ανθρώπους με χρώμα. Για μένα, αυτό είναι μεγαλύτερο από το αμερικανικό ποδόσφαιρο και θα ήταν εγωιστικό από την πλευρά μου να πράξω αλλιώς. Πεθαίνουν άνθρωποι στο δρόμο και ορισμένοι πληρώνονται και αποφεύγουν τις κατηγορίες για δολοφονία», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Κάπερνικ στο NFL Media μετά την κίνηση του. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αυτή την ενέργεια ουσιαστικά τελείωσε η καριέρα του στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, αφού καμία ομάδα στις ΗΠΑ δεν υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο.

Δείτε το γκολ και την κίνηση του Τουράμ:



Θυμηθείτε την κίνηση του Κάπερνικ το 2016:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.