Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ: Ενομπακάρε κι επίσημα

ΑΕΚ: Ενομπακάρε κι επίσημα

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
20/6/2020 17:00
Την απόκτηση του Μπράιτ Ενομπακάρε ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα του Σαββάτου (20/6) η ΑΕΚ.

Ο 22χρονος επιθετικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Ένωση, λίγες ώρες πριν το παιχνίδι των πλέι οφ του «δικεφάλου» με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Ο Ενομπακάρε αποτελεί προσωπική επιλογή του Μάσιμο Καρέρα έπειτα από εισήγηση του συνεργάτη του Κόντε. Πρόκειται για έναν παίκτη ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Γουλβς. Ο ίδιος έχει δώσει 49 ματς με τους «λύκους», τα περισσότερα στην Τσάμπιονσιπ (2η Αγγλίας), σημειώνοντας συνολικά 3 γκολ και 1 ασίστ.

Τη φετινή σεζόν έπαιξε ως δανεικός στην Γουίγκαν της Τσάμπιονσιπ μετρώντας 3 συμμετοχές. Στο παρελθόν έχει παίξει επίσης δανεικός σε Κιλμάνροκ (3 συμμ.) και Κόβεντρι (18/6 γκολ, 3 ασίστ), ενώ έχει και 2 συμμετοχές με την Εθνική Under 23 της Νιγηρίας. Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από την Γουλβς και θα υπογράψει ως ελεύθερος στην «Ένωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Μπράιτ Ενομπακάρε. Ο 22 ετών διεθνής Νιγηριανός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας έως το καλοκαίρι του 2023.

Ο Μπράιτ Ενομπακάρε γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1998, στην πόλη Μπενίν της Νιγηρίας. Σε ηλικία 15 ετών μετακόμισε στην Αγγλία και ένα χρόνο αργότερα (2014) εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Γουλβς, πραγματοποιώντας 27 συμμετοχές (9 γκολ, 4 ασίστ) με την ομάδα U23 του αγγλικού συλλόγου. Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, καταγράφοντας μέσα στην επόμενη τριετία 49 συμμετοχές (3 γκολ, 1 ασίστ) με την πρώτη ομάδα.

Στο πρώτο μισό της σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε ως δανεικός στην σκωτσέζικη Κιλμάρνοκ (6 συμμετοχές) και ολοκλήρωσε τη χρονιά στην Κόβεντρι (18 συμμετοχές, 6 γκολ, 3 ασιστ). Από το περασμένο καλοκαίρι έως τον Ιανουάριο αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Γουίγκαν.

Έχει καταγράψει δύο διεθνείς συμμετοχές με την εθνική ομάδα U23 της Νιγηρίας.

Μπράιτ, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία με την κιτρινόμαυρη φανέλα!».



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.