Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Άφρικα: Στον τελικό Νιγηρία και Μπουρκίνα Φάσο

Κόπα Άφρικα: Στον τελικό Νιγηρία και Μπουρκίνα Φάσο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
7/2/2013 01:18
Ιστορία έγραψε η Μπουρκίνα Φάσο καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κόπα Άφρικα, αποκλείοντας στα πέναλτι την Γκάνα με 3-2 ύστερα από το τελικό 1-1. Εκεί θα συναντήσει την Νιγηρία η οποία και ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Μάλι με το εντυπωσιακό 4-1 παίρνοντας και αυτή το πολύτιμο εισητήριο για τον τελικό της Κυριακής.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπανσέ, η Μπουρκίνα Φάσο νίκησε στα πέναλτι με 3-2 την Γκάνα και πλέον απέχει μόλις ένα βήμα μακριά από το τρόπαιο. Στα του αγώνα, η Γκάνα ξεκίνησε πιο δυναμικά το παιχνίδι και προηγήθηκε μόλις στο 13’ με πέναλτι του Ουκάσο, ωστόσο οι «επιβήτορες» αντέδρασαν και στο 60ο λεπτό έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπανσέ, ο ποίος οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο ίδιος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για τη Μπουρκίνα Φάσο και έτσι το εισιτήριο κρίθηκε στα πέναλτι.

Εκεί οι Γκανέζοι ποδοσφαιριστές αποδείχθηκαν αρκετά άστοχοι καθώς αστόχησαν στα 3 από τα 5 πέναλτι, με τον Μπανσέ να ευστοχεί στο τελευταίο με χτύπημα αλά Πανένκα, στέλνοντας την ομάδα του στον μεγάλο τελικό.

Κόπα Άφρικα: Στον τελικό Νιγηρία και Μπουρκίνα Φάσο
Στο άλλο παιχνίδι, η Νιγηρία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στο Μάλι επικρατώντας με το ευρύ 4-1. Μάλιστα το «εισιτήριο» σφραγιστικέ ήδη από το πρώτο μέρος, καθώς οι «σούπερ αετοί» ήταν καταιγιστικοί πετυχαίνοντας 3 γκολ με τους Εσιετζίλε (25’), Ιντέγε (30’) και Εμενίκε (44’).

Ο Μούσα στο 60’ ανέβασε και άλλο τον δείκτη του σκορ, με το Μάλι να πέτυχε το γκολ της τιμής στο 75’ με τον Ντιαρά.

Έτσι Νιγηρία και Μπουρκίνα Φάσο θα συναντηθούν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, ενώ μία μέρα νωρίτερα οι ηττημένοι, Γκάνα και Μάλι θα αγωνιστούν για την 3η θέση.

Τα αποτελέσματα


Μάλι - Νιγηρία 1-4

Μπουρκίνα Φάσο - Γκάνα 1-1 (3-2 στα πέναλτι)

Τελικός


Νιγηρία - Μπουρκίνα Φάσο

Μικρός τελικός


Γκάνα - Μάλι

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.