Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λειψία-Παρί Σεν Ζερμέν: Δίκαια στον τελικό οι Παριζιάνοι! (video)

Λειψία-Παρί Σεν Ζερμέν: Δίκαια στον τελικό οι Παριζιάνοι! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
18/8/2020 23:54
Η Παρί Σεν Ζερμέν επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 της Λειψίας στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έτσι την Κυριακή (23/8) θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό της διοργάνωσης όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Λυών-Μπάγερν Μονάχου. Μαρκίνιος (13'), Ντι Μαρία (42') και Μπερνάτ (56') οι σκόρερ για τους Παριζιάνους, δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση η ομάδα του Νάγκελσμαν.

Η Λειψία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, αλλά ο Νεϊμάρ στο 5' βρέθηκε απέναντι στον Γκουλάτσι μετά από ωραία ασίστ του Εμπαμπέ, έστειλε όμως τη μπάλα στο δοκάρι από πλεονεκτική θέση. Η Παρί μπήκε αποφασισμένη να πιέσει και στο 7' πέτυχε γκολ με τον Εμπαμπέ το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά για χέρι του Νεϊμάρ στην αρχή της φάσης. Την λύση στους Γάλλους έδωσε για ακόμη ένα παιχνίδι ο Μαρκίνιος, ο οποίος προωθήθηκε σε ένα φάουλ του Ντι Μαρία και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 13'.

Η Παρί Σεν Ζερμέν φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι αλλά η Λειψία φρόντιζε να κάνει αισθητή την παρουσία της και στο 25' απείλησε με ένα σουτ του Πόουλσεν. Δέκα λεπτά αργότερα ο Νεϊμάρ προσπάθησε με ένα έξυπνο φάουλ από τα πλάγια να νικήσει τον Γκουλάτσι, η μπάλα όμως χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Λειψίας και κατέληξε άουτ. Η πίεση των τυπικά φιλοξενούμενων έφερε ως αποτέλεσμα το 2-0 στο 43' όταν ο Παρέδες εκμεταλλεύτηκε την λάθος πάσα του Γκουλάτσι, πάσαρε για τον Νεϊμάρ ο οποίος με φαντασικό τακουνάκι βρήκε τον αμαρκάριστο Ντι Μαρία μέσα στην περιοχή. Ο Αργεντινός δεν δυσκολεύτηκε να σημαδέψει σωστά και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Τούχελ είχαν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ και δέκα λεπτά μετά το ξεκίνημα φρόντισα να "κλειδώσουν" τη νίκη. Ο Ερέρα έκλεψε την μπάλα χωρίς φάουλ από τον Μουκιελέ στα πλάγια της μεγάλης περιοχής και πάσαρε στον Ντι Μαριά, με τον Αργεντινό να βγάζει άλλη μία ωραία σέντρα και τον Μπερνάτ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια η ομάδα του Παρισιού έψαξε το 4ο γκολ, κυρίως με τον Εμπαμπέ ο οποίος όμως σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο ρυθμός από εκείνο το σημείο και μετά έπεσε, η Λειψία έψαξε ένα τέρμα χωρίς επιτυχία και έτσι η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγύρισε την πρόκριση της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.