Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά η Μπάγερν! (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά η Μπάγερν! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/8/2020 23:53
Η Μπάγερν Μονάχου με γκολ του Κομάν (59’) επικράτησε με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και κατέκτησε το 6ο Ευρωπαϊκό της ιστορίας της. Πλήρωσαν τις χαμένες ευκαιρίες οι Παριζιάνοι, που πάντως φωνάζουν για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο δεύτερο μέρος.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2013 στέφθηκε η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί με σκόρερ τον Κομάν και τον Νόιερ να πραγματοποιεί δύο μεγάλες επεμβάσεις, επικράτησαν με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν και έγιναν η πρώτη ομάδα που κερδίζει το τρόπαιο έχοντας μόνο νίκες στο θεσμό (11x11).

Μία σεζόν που ξεκίνησε άκρως προβληματικά για τους Βαυαρούς κατέληξε με… τρεμπλ! Ο ερχομός του Φλικ αντί του Κόβατς τον Δεκέμβριο άλλαξε τα πάντα, με την γερμανική ομάδα να γυρνάει το διακόπτη και να σαρώνει τα πάντα στο διάβα της. Μάλιστα, ο 55χρονος έγινε ο 4ος γηραιότερος προπονητής που κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τους Ραϊμόν Γκετάλς (71), Γιουπ Χάινκες (68) και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (66, 57).

Η Παρί Σεν Ζερμέν, στην πρώτη της εμφάνιση σε τελικό, το πάλεψε, δημιούργησε κλασσικές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά είχε σε κακή ημέρα τα μεγάλα της ατού στην επίθεση. Η ομάδα του Τούχελ πάντως διαμαρτύρεται δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σε ανατροπή του Εμπαπέ. Εν τέλει η ιστορία έγραψε ότι ένας παίκτης που ξεκίνησε την καριέρα του από της Ακαδημίες της, ο Κίνγκλεσϊ Κομάν, της στερεί το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της.

Το ματς:


Άστοχη η Παρί, δοκάρι με Λεβαντόφσκι η Μπάγερν

Η Μπάγερν μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να πιέσει ψηλά τους παίκτες της Παρί και στα πρώτα λεπτά έβαζε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας των Παριζιάνων, χωρίς όμως να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Νάβας. Μετά το πρώτο 10λεπτο η γαλλική ομάδα κέρδισε μέτρα, είχε δύο σουτ του Εμπαπέ που κόντραραν σε σώματα και στο 18’ σπατάλησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του τελικού. Ο Νεϊμάρ βγήκε απέναντι από τον Νόιερ αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Γερμανό γκολκίπερ που έκανε σωτήρια επέμβαση.

Οι Βαυαροί κράτησαν το μηδέν και στο 22’ είχαν δική τους μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Λεβαντόφσκι γύρισε εξαιρετικά το σώμα του μέσα στην περιοχή κι έκανε το σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Η Παρί δεν πτοήθηκε και δύο λεπτά μετά είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά ο Ντι Μαρία αστόχησε από θέση βολής. Στο 25’ ο Φλικ υποχρεώθηκε στην πρώτη του αλλαγή, αφού ο Μπόατενγκ τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Ζίλε.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το ημίχρονο, η Μπάγερν συνέχισε να έχει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της και στο 31’ κατέγραψε αξιόλογη στιγμή με κοντινή κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, αλλά ο Νάβας ήταν σε ετοιμότητα. Λίγο πριν την ανάπαυλα όμως η Παρί έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Στο 45’ μετά από λάθος του Αλάμπα, ο Ερέρα έδωσε πάρε-βάλε στον Εμπαπέ αλλά αυτός από θέση βολής έκανε αδύναμο τελείωμα και δεν προβλημάτισε τον Νόιερ. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, η Μπάγερν ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Κομάν από τον Κέρερ, ωστόσο ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση και θεώρησε ότι ο Γάλλος εξτρέμ πήγε να κερδίσει το σφύριγμα.Ο Κομάν «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Μπάγερν συνέχισε να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και στην πρώτη της ευκαιρία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Στο 59’, ο Κίμιχ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κέρερ έχασε στον αέρα τον Κομάν κι αυτός με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι «έγραψε» το 0-1. Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος εξτρέμ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας έδειξαν επηρεασμένοι από το γκολ και κινδύνεψαν σε δύο περιπτώσεις με το 0-2. Στο 61’ ο Κιπεμπέ απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα προ του Λεβαντόφσκι, ενώ στο 63’ ο Τιάγκο Σίλβα έδιωξε το πλασέ του Κομάν, ο οποίους σούταρε σχεδόν από την ίδια θέση που πέτυχε το γκολ.

Σωτήρια επέμβαση Νόιερ και γαλλικές φωνές για πέναλτι

Ο Τούχελ προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή ρίχνοντας στο ματς τον Βεράτι αντί του Παρέδες, ενώ ο Φλικ απάντησε με την είσοδο των Κουτίνιο και Πέρισιτς αντί των Γκνάμπρι και του σκόρερ Κομάν. Η Παρί μετά την αρχική ψυχρολουσία, κέρδισε μέτρα και στο 70’ «άγγιξε» την ισοφάριση, με τον Νόιερ όμως να δείχνει για άλλη μια φορά τη μεγάλη κλάση του, διώχνοντας με το πόδι το κοντινό σουτ του Μαρκίνιος. Τρία λεπτά μετά οι Παριζιάνοι φώναξαν δικαιολογημένα για πέναλτι σε ανατροπή του Εμπαπέ από τον Κίμιχ, ο οποίος βρήκε τα πόδια του Γάλλου, αλλά ο Ορσάτο έδωσε συνέχεια στο ματς, ενώ τον VAR δεν τον ενημέρωσε για την επίμαχη φάση.

Στο 80’ ο Τούχελ έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Τσούπο-Μότινγκ και Κουρζαουά αντί τον Ντι Μαρία και Μπερνάτ. Νωρίτερα είχε περάσει στο παιχνίδι και ο Ντράξλερ αντί του Παρέδες, με τον Γερμανό τεχνικό να αφήνει στον πάγκο τον Ικάρντι. Οι αλλαγές δε βοήθησαν την Παρί, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και μετά τη φάση του πέναλτι, δυσκολεύονταν να πιέσει την Μπάγερν. Ουσιαστικά δημιούργησε μόλις μια ευκαιρία, αυτή στο 90+2’, με τον Τσούπο Μότινγκ να μην καταφέρει να βρει τη μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Μπάγερν Μονάχου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Κέιλορ Νάβας, Κιμπέμπε, Τιάγκο Σίλβα, Χουάν Μπερνάτ (80' Κουρζαουά), Κέρερ, Μαρκίνιος, Ερέρα (72' Ντράξλερ), Παρέδες (64' Βεράτι), Ντι Μαρία (80' Τσούπο-Μότινγκ), Νεϊμάρ, Εμπαπέ

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Μπόατενγκ (22' Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Τιάγκο (86' Τολισό), Κομάν (68' Πέρισιτς), Γκνάμπρι (68' Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.