Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φαν'τ Σχιπ: «Να μεγαλώσουμε σαν ομάδα» (video)

Φαν'τ Σχιπ: «Να μεγαλώσουμε σαν ομάδα» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/9/2020 21:50
Να μεγαλώσει και να βελτιωθεί σαν ομάδα μέσω των αγώνων του Nations League είναι ο στόχος της Εθνικής Ελλάδας, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν'τ Σχιπ. Τι είπε για τους παίκτες που δεν κάλεσε και την κατάσταση των ποδοσφαιριστών.

Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται για το ντεμπούτο της στο Nations League, την Πέμπτη το βράδυ (3/9, 21:45) στη Σλοβενία.

Εν όψει του αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν’τ Σχιπ είπε:

Για τη μεγάλη διακοπή: «Πρώτα απ΄ όλα είναι ωραία να βρισκόμαστε στη Σλοβενία, από το αεροπλάνο φάνηκε πως είναι πανέμορφη χώρα με αρκετό πράσινο. Για όλες τις ομάδες ήταν μια δύσκολη περίοδο, έχουμε να παίξουμε από το Νοέμβριο. Είχαμε δέκα μήνες διακοπή, μετά από δέκα μήνες πρέπει να βάλουμε μπροστά τις μηχανές μας ξανά. Η ομάδα δεν είχε αρκετό χρόνο να προετοιμαστεί, όπως και η Σλοβενία επειδή παίζουμε την πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Θέλουμε κι άλλο χρόνο για να προετοιμαστούμε, να είμαστε έτοιμοι. Θα μιλήσουμε το βράδυ, θα έχουμε συνάντηση ξανά αύριο. Είχαμε μερικά καλά παιχνίδια, ελπίζουμε να χτίσουμε σε αυτά και να συνεχίσουμε να κάνουμε την Εθνική ομάδα δυνατό σύνολο ξανά. Η Σλοβενία είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στον όμιλο. Προφανώς όμως θέλουμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα εδώ και θέλουμε να το πάρουμε με το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίξουμε και που δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά και να είμαστε πειθαρχημένοι».

Για τον Ίλισιτς: «Έδειξε στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην Σέριε Α πως έχει εξαιρετική ποιότητα. Τρομερά γκολ, ασίστ, ελκυστικός παίκτης για να τον παρακολουθήσεις, με τον τρόπο που σκοράρει, που ντριπλάρει, με ένα επικίνδυνο αριστερό πόδι. Είναι δύσκολο να κρίνεις τι συμβαίνει. Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα. Χαίρεσαι να βλέπεις παίκτες σαν κι αυτόν στον αγωνιστικό χώρο, ελπίζω να επανέλθει το συντομότερο και του εύχομαι τα καλύτερα».Τους παίκτες που δεν κλήθηκαν όπως οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς κι αν αυτό το γκρουπ έχει κλείσει: «Όπως έχω πει ήδη, επιλέγουμε παίκτες με βάση τη φόρμα, παίκτες που έχουμε δει μαζί μας τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο. Υπήρχε αυτό το μεγάλο κενό τώρα. Ακολουθούσαμε τους παίκτες. Είδαμε ότι η επιλογή μου έχουμε κάνει είναι παίκτες στους οποίους πιστεύουμε με βάση αυτά που έχουν δείξει και για το μέλλον. Δεν πάει να πει ότι θα κρατάμε πάντα τους ίδιους παίκτες, γιατί και σε αυτές τις κλήσεις υπάρχουν παίκτες που δεν κλήθηκαν αλλά και νέοι παίκτες που πήγαν καλά το τελευταίο εξάμηνο. Στο τέλος, εάν έχεις την ελληνική υπηκοότητα, παίζεις όπως θέλουμε και θεωρούμε ότι ταιριάζεις στα πλάνα μας με στόχο να χτιστεί μια ομάδα για το Κατάρ, τότε υπάρχει η πιθανότητα να κληθείς. Οπότε δεν αποκλείω κανέναν, είναι επιλογή του προπονητή».

Το αν η Εθνική μπορεί να συνεχίσει από εκεί που είχε σταματήσει, στον αγώνα με τη Φινλανδία: «Δύσκολο να απαντήσω πριν το παιχνίδι. Μετά το παιχνίδι θα ξέρουμε αν θα έχουμε την ίδια επιρροή στους παίκτες κι αυτοί μπορούν να πραγματοποιήσουν μια καλή εμφάνιση. Παίζουμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο, στην έδρα του. Εμείς έχουμε ένα πλάνο παιχνιδιού για το πως θα παίξουμε. Θα δούμε στο τέλος αν έχουμε πετύχει. Η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη, θέλουμε να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θέλουμε να αμυνόμαστε. Στο «αίμα» των Ελλήνων παικτών η άμυνα είναι πολύ σημαντική. Θέλουμε να πετύχουμε μια καλή ισορροπία και οι παίκτες μου να είναι συγκεντρωμένοι για το παιχνίδι».

Την κατάσταση των ποδοσφαιριστών μετά από μεγάλο διάστημα: «Όταν έρχονται οι παίκτες μετά από 10 μήνες είσαι περίεργος να δεις την ενέργεια τους, το πως βλέπουν την περίοδο. Έχουν έρθει από διαφορετικές προετοιμασίες, κάθε χώρα, κάθε ομάδα είχε διαφορετικό πρόγραμμα. Δεν είναι το σύνηθες μοτίβο. Όμως αυτό ισχύει για όλους. Για εμάς ήταν καλό που είδαμε ότι οι παίκτες ήταν πολύ χαρούμενοι που ήρθαν. Είδαμε καλή ενέργεια, που είναι πολύ θετικό σημάδι. Έχουμε δουλέψει πάνω σ’ αυτό τους προηγούμενους μήνες και είδαμε ότι ήρθαν με καλή ψυχολογία. Αυτό θέλουμε να κρατήσουμε, στο τέλος, ελπίζουμε φυσικά να βοηθήσει για να πάρουμε καλά αποτελέσματα.

Τους στόχους της Εθνικής: Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε παιχνίδια, να μεγαλώσουμε και να κάνουμε πιο ισχυρή την ομάδα. Να δούμε τους παίκτες να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο Εθνικών ομάδων. Υπάρχει ο στόχος, στο τέλος, αν μπορούμε να πάρουμε μια θέση στα πλέι οφ να ανέβουμε στη Β' κατηγορία. Υπάρχουν πολλοί στόχοι. Δεν είναι μόνο τα πλει-οφ. Είναι να μεγαλώσουμε και να βελτιωθούμε ως ομάδα μέσα από τα παιχνίδια».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.