Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Νταμπλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός (video)

Νταμπλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
12/9/2020 23:00
Ο Ολυμπιακός με γκολ του Ραντζέλοβιτς στο 9ο λεπτό κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου και πανηγύρισε το νταμπλ για τη σεζόν 2019-10. Χαμένο πέναλτι και τετ-α-τετ από τον Ελ Αραμπί.

Νταμπλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2019-20 είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 1-0 την ΑΕΚ στον τελικό του Πανθεσσαλικού και σήκωσαν το Κύπελλο Ελλάδας.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 8ο λεπτό αλλά η συνέχεια άνηκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγήθηκε στο 9’ με τον Ραντζέλοβιτς, ενώ είχε χαμένο πέναλτι με τον Αλ Αραμπί αλλά κι ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα.

Το ματς:


Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με επιθετική προσέγγιση. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στην ΑΕΚ, όταν στο 9’ ο Λιβάγια εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Τζολάκης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα, αλλά ο Ολιβέιρα δεν μπόρεσε από κοντά να τη σπρώξει στα δίχτυα. Δευτερόλεπτα μετά, ο Μασούρας συνεργάστηκε με τον Καμαρά, αυτός βρήκε υπέροχα τον αμαρκάριστο Ραντζέλοβιτς κι ο Σέρβος με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ του τελικού.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να οργανωθεί στη μεσαία γραμμή και να δημιουργήσει καλές στιγμές, αλλά η κορυφαία ευκαιρία του πρώτου μέρους μετά το γκολ άνηκε κι αυτή στον Ολυμπιακό. Στο 35’, ο Ελ Αραμπί έκανε τρομερή ατομική ενέργεια, απέφυγε δύο φορές τον Μπακάκη αλλά αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Η «Ένωση» είχε στη συνέχεια δύο καλές στιγμές με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βέρντε (38’) και διαγώνιο σουτ του Μάνταλου (41’), αλλά ο Τζολάκης αντέδρασε σωστά και στις δύο περιπτώσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Στο 49’, ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Τσιντώντας τον νίκησε σε τετ-α-τετ. Τέσσερα λεπτά μετά, η ΑΕΚ φώναξε δικαιολογημένα για ανατροπή του Σιμόες από τον Καμαρά στα όρια της μεγάλης περιοχής, ο Κάιπερς άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί και στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός κέρδισε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή Μπακάκη από τον Μασούρα. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση αντί του Βαλμπουενά, αλλά αυτή δεν ήταν καλή κι ο Τσιντώτας απέκρουσε με τα πόδια, κρατώντας «όρθια» την «Ένωση».

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κατοχή, όχι όμως και τον τρόπο να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Ολυμπιακού. Ένα σουτ του Μαχαίρα στο 90+2’ που έβγαλε με γροθιές ο Τζολάκης ήταν η κορυφαία στιγμή της «Ένωσης», που παρά τις αλλαγές του Καρέρα, δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά. Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ στο 88’ όταν μετά από λάθος του Μάνταλου, ο Ελ Αραμπί μπήκε στην περιοχή αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα και ο Τσιντώτας μπλόκαρε. Το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού έμεινε ως το φινάλε και οι «ερυθρόλευκοι» μετά από μία πενταετία είναι νταμπλούχοι Ελλάδας.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.