Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Champions League: Σπουδαίος ΠΑΟΚ, υπέταξε την Μπενφίκα και βάζει πλώρη για ομίλους! (video)

Champions League: Σπουδαίος ΠΑΟΚ, υπέταξε την Μπενφίκα και βάζει πλώρη για ομίλους! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
15/9/2020 22:53
Ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα και μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για την είσοδο του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Βερτόνχεν (αυτ. 63') και Ζίβκοβιτς (75') τα γκολ για το σύνολο του Αμπέλ Φερέιραπου κέρδισε κατά κράτος τον συμπατριώτη του Ζόρζε Ζέσους. Μείωσαν με κεφαλιά του Ράφα Σίλβα στις καθυστερήσεις οι Πορτογάλοι.

Άντεξε στο πρώτο ημίχρονο

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε σχεδόν την ίδια ενδεκάδα που είχε και στην νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στην Λάρισα, με την διαφορά ότι στην δεξιά πλευρά προτιμήθηκε ο Κρέσπο έναντι του Μπίσεσβαρ. Στο τέρμα έμεινε ο Ζίβκοβιτς, με τους Ίνγκασον, Μιχαϊλίδη, Βαρέλα τριάδα στην άμυνα και αριστερά τον Γιαννούλη. Στο κέντρο το δίδυμο αποτέλεσαν ο Σβαμπ με τον Ελ Καντουρί, στα πλάγια ο Πέλκας με τον Τζόλη και προωθημένο τον Άκποπ.

Ο Ζόρζε Ζέσους από την άλλη επέλεξε τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Βερτόνχεν και Ντίας στο κέντρο της άμυνας με τους Αλμέιδα και Γκριμάλντο στα άκρα. Τααράμπ και Βάιγκλ βρέθηκαν στο χώρο του κέντρου, οι δύο νέοι Βραζιλιάνοι εξτρέμ, ο Έβερτον με τον Πεδρίνιο στα άκρα της επίθεσης με τον Πίζι να στέκεται πίσω από Σεφέροβιτς.

Η Μπενφίκα προσπάθησε από την αρχή να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, ο ΠΑΟΚ ήταν όμως αυτός που έκανε την πρώτη καλή προσπάθεια στο παιχνίδι με την σέντρα του Σβαμπ να περνάει ανεκμετάλλευτη από τους Άκπομ και Πέλκα. Στο 16' η κεφαλιά του Μιχαϊλίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Βλαχοδήμου, από εκεί και πέρα όμως οι Πορτογάλοι έψαξαν με μεγαλύτερη ένταση το γκολ. Ο Σεφέροβις στο 27' από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι για να έρθει ο Πίζι δύο λεπτά μετά να σημαδέψει το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε. Οι «αετοί» είχαν την συντριπτική κατοχή, 70% έναντι 30% του Δικεφάλου του Βορρά και η τελευταία τους καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 42' όταν ο Πεντρίνιο έπιασε το σουτ εκτός περιοχής με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.Αποφασισμένος στην επανάληψη

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα μπήκαν και πάλι πιο δυνατά κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τζόλης ταλαιπωρούσε αρκετά την αντίπαλη άμυνα, χωρίς όμως να βρει στόχο στην τελική του προσπάθεια με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς να κρατάει και πάλι όρθια την ομάδα του με απόκρουση σε σουτ του Έβερτον στο 57'. Έξι λεπτά μετά όμως ο Γιαννούλης βρέθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή των Πορτογάλων έβγαλε ωραία κάθετη για τον Άκπομ με τον Άγγλο να σπάει όμορφα τη μπάλα μέσα στην περιοχή και τον Βερτόνχεν να στέλνει άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Θεσσαλονικείς πήραν ψυχολογία από αυτό το γκολ, βρήκαν αρκετούς χώρους στη συνέχεια για να έρθει στο 75' ο Γιαννούλης να κάνει μία υπέροχη κούρσα, να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Α. Ζίβκοβιτς και αυτός με ωραίο σουτ να νικάει τον Βλαχοδήμο.

Ο Σέρβος εξτρέμ δεν πανηγύρισε το γκολ απέναντι στην προηγούμενη του ομάδα, την ζημιά όμως την είχε κάνει ήδη. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ δέχτηκε πίεση,ο Ζίβκοβιτς ήταν και πάλι σταθερός και απλά δέχτηκε τη μείωση του σκορ στο 94' χωρίς να ανησυχήσει περαιτέρω.

Πλέον ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες στις 23 και 29 Σεπτεμβρίου την ρωσική Κράσνονταρ με στόχο ένα εισιτήριο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (66' Α. Ζίβκοβιτς), Τζόλης (80' Τζόλης), Άκπομ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζέσους): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Ταράμπτ (81' Ράφα Σίλβα), Έβερτον, Σεφέροβιτς (72' Βινίσιους), Πεντρίνιο (65' Νούνιες).



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.