Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρης - Κόλος Κοβαλίβκα: Ιστορική αποτυχία για τους «κίτρινους» και πρόωρο «αντίο»

Άρης - Κόλος Κοβαλίβκα: Ιστορική αποτυχία για τους «κίτρινους» και πρόωρο «αντίο»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
17/9/2020 23:01
Ο Άρης υπέστη εντός έδρας ήττα-σοκ από την άγνωστη και πρωτάρα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις Κόλος Κοβαλίβκα (1-2) κι αποχαιρέτησε το φετινό Γιουρόπα Λιγκ από το δεύτερο προκριματικό γύρο.

Παράλληλα οι «κίτρινοι» έγραψαν μία μαύρη σελίδα στην ιστορία τους, καθώς ηττήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά μέσα στην έδρα τους και μάλιστα από μία αντίπαλο η οποία δεν αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ είχε τον έλεγχο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες, με τους Ουκρανούς να έχουν δύο καλές στιγμές και τον Άρη μόνο μία, αυτή του 36ου λεπτού, όταν ο Ματίγια εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Ό,τι δεν συνέβη όμως στο πρώτο μέρος, συνέβη με την έναρξη της επανάληψης. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλη την άμυνα του Άρη, κανείς δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μπογκντάνοφ με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της εστίας της ελληνικής ομάδας.

Η απάντηση από την πλευρά των γηπεδούχων πάντως ήταν άμεση και στο 55', ο Μπρούνο Γκάμα μ' ένα πολύ ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έφερε το ματς στα ίσα.

Ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν το χάρηκε για πολύ και στο 63', οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά προβάδισμα, με τον Άντιουκ να παίρνει το «ριμπάουντ» σε μία δύσκολη απόκρουση του Κουέστα και να «γράφει» το 1-2.

Χρόνος υπήρχε και μάλιστα αρκετός, αλλά ο Άρης έμοιαζε ανήμπορος να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα κινδύνευσε σε δύο περιπτώσεις να δεχτεί και τρίτο τέρμα.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και ο Άρης γνώρισε έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό και παράλληλα την πρώτη εντός έδρας ήττα της ιστορίας του σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Στον αντίποδα, το όνειρο της πρωτάρας κι άπειρης Κόλος Κοβαλίβκα θα συνεχιστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο, εκεί που θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Ριέκα από την Κροατία.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.