Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Φερέιρα: «Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να περάσουμε» (video)

Φερέιρα: «Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να περάσουμε» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/9/2020 21:09
Ο Αμπέλ Φερέιρα έπλεξε το εγκώμιο της Κράσνονταρ αλλά ξεκαθάρισε πως ο ΠΑΟΚ έχει τη θέληση, τη φιλοδοξία και τη δίψα για να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι οι παίκτες του θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να προκριθούν.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού (22/9) πρώτου αγώνα με την Κράσνονταρ στην Ρωσία:

Για το αν αλλάζει προσέγγιση το γεγονός ότι πλέον τα παιχνίδια είναι διπλά: «Για εμάς το παρελθόν ήταν ένα μεγάλο μάθημα. Κοιτάμε μόνο το παρόν και το μέλλον. Σίγουρα η προετοιμασία σε αυτούς τους δύο αγώνες θα είναι κάπως διαφορετικοί γιατί μιλάμε για διπλούς αγώνες. Έχουμε κάνει μια καλή προετοιμασία για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που κουβαλούν αυτοί οι δύο αγώνες».

Για το αν θα υπάρξει πριμ σε περίπτωση πρόκρισης: «Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο πριμ από την παρουσία μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι το όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή, για κάθε προπονητή. Γι’ αυτό προσπαθεί κάθε μέρα, να βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης».

Για το αν αλλάζει η αποχώρηση του Άκπομ την προσέγγιση του στο παιχνίδι: «Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος ανεξάρτητα ποιοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να υπηρετήσουν το τακτικό πλάνο. Η δουλειά μου ως προπονητής είναι να προσπαθώ να επιλέξω τους καλύτερους δυνατούς παίκτες γι’ αυτόν τον αγώνα, να βρω λύσεις σε ζητήματα και να επιλέξω την κατάλληλη στρατηγική γι’ αυτούς τους διπλούς αγώνες. Όποιος και να παίξει, ο στόχος παραμένει ο ίδιος και παραμένει ξεκάθαρος».Για το αν λαμβάνει υπόψη τα περσινά παιχνίδια της Κράσνονταρ με τον Ολυμπιακό: «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δούμε τα πιο πρόσφατα παιχνίδια της Κράσνονταρ. Είναι μια καλή ομάδα, έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και 1,5-2 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι έχει μια μίξη ποδοσφαιριστών έμπειρων αλλά και γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Μιλάμε για μία ομάδα δουλεμένη εδώ και δύο χρόνια. Μια ομάδα που έχει ατομική, ομαδική ποιότητα και καλές κατευθύνσεις στον αγωνιστικό χώρο. Μπροστά μας θα έχουμε έναν δυνατό αντίπαλο, κι εμείς από τη δική μας πλευρά έχουμε μια καλή ομάδα, μεγάλη φιλοδοξία, πίστη στις δυνατότητες και θα χρειαστούμε θάρρος για να δείξουμε αυτά τα στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να περάσουμε, δίνοντας τα πάντα από πλευράς θέλησης, ποιότητας και όλους τους παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την εξέλιξη του αγώνα».

Αν η τελευταία νίκη της Κράσνονταρ με 7-2 στο πρωτάθλημα αλλάζει τη ψυχολογία της: «Νομίζω δεν είναι κάτι που μπορεί να επηρεάσει την έκβαση των δύο αγώνων. Μιλάμε για δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Δύο προκριματικούς αγώνες, μία από τις δύο ομάδες θα περάσει στους ομίλους. Τα επίπεδα συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών θα είναι σε διαφορετική κατάσταση, σίγουρα θα υπάρχει άγχος από την πλευρά όλων των ποδοσφαιριστών. Θα επικεντρωθούμε σε αυτό το οποίο ελέγχουμε, κι αυτό είναι η δικιά μας ομάδα, η δική μας απόδοση, να εμφανιστούμε όσο πιο έτοιμοι μπορούμε σε όλους τους τομείς. Θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για να περάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέλουμε πάρα πολύ, το ξέρουμε ότι το θέλει και η Κράσνονταρ, ωστόσο εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε από τη δική μας πλευρά θα το κάνουμε.

Αν η καθυστέρηση της αποστολής στο αεροδρόμιο θα επηρεάσει την ομάδα: «Είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν. Ζούμε σε εποχές που πρέπει να είμαστε συνέχεια έτοιμοι για προσαρμογές. Σήμερα ήταν μια τέτοια μέρα, δεν έγινε κάτι. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η συγκέντρωση και η προσοχή μας είναι στο 100% για τον αυριανό αγώνα και σίγουρα δεν αλλάζει το γεγονός πως είχαμε αυτό το μικρό πρόβλημα.

Αν μια πρόκριση με μια ομάδα όπως αυτή την Μπενφίκα μπορεί να επηρεάσει έστω και υποσυνείδητα τους παίκτες και ποιος είναι το φαβορί: «Η ομάδα μας έδειξε με την πρόκριση επί της Μπενφίκα ότι τα πάντα είναι δυνατά. Ότι όλοι οι αγώνες σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ δύσκολοι. Πρέπει συνέχεια να είσαι σε επαγρύπνηση κι ετοιμότητα, πολύ μικρά λάθη ή μικρολεπτομέρειες μπορεί να κρίνουν την έκβαση του κάθε αγώνα. Αν θέλετε να το πάμε από άποψη προπονητή, από άποψη σταθερότητας, δηλαδή συνέπειας σε δουλειά δύο χρόνων κι εμπειρίας, το φαβορί είναι η Κράσνονταρ. Αν όμως το πάμε από την πλευρά της θέλησης, της φιλοδοξίας και δίψας για διάκριση, το φαβορί είμαστε εμείς».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.