Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Αγκαλιά» με την πρόκριση στους ομίλους ο Ολυμπιακός (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: «Αγκαλιά» με την πρόκριση στους ομίλους ο Ολυμπιακός (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
23/9/2020 23:52
Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 την Ομόνοια στο «Γ. Καραϊσκάκης» και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εν όψει της ρεβάνς στην Κύπρο. Βαλμπουενά (69’) και Ελ Αραμπί (90+2’) τα γκολ των Πειραιωτών.

Μεγάλο βήμα για την παρουσία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 της μαχητικής Ομόνοιας στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα πάνε με σκορ πρόκρισης στη ρεβάνς της Κύπρου την επόμενη εβδομάδα.

Η ομάδα του Μαρτίνς είχε την υπεροχή από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο δυσκολεύονταν να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Κύπριων. Τη λύση έδωσε ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος στο 69’ κέρδισε πέναλτι, με το οποίο ο Βαλμπουενά έκανε το 1-0. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι βρήκαν περισσότερους χώρους, είχαν τρεις σημαντικές στιγμές για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο πέτυχαν εν τέλει στο 90+2’ με εκπληκτικό τέρμα του Ελ Αραμπί.

Το ματς:


Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως το περιμέναμε, με τον Ολυμπιακό να είχε διαρκώς τη μπάλα στα πόδια του και την Ομόνοια να αμύνονταν στην περιοχή της. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Μαρτίνς περιορίστηκε σε φλύαρη κατοχή, καθώς αδυνατούσε να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις. Ενδεικτικό ότι σε 45 λεπτά είχε μόνο δύο τελικές εντός περιοχής κι αμφότερες εκτός στόχου. Στο 36’ η κεφαλιά του Χασάν μετά από γέμισμα του Βαλμπουενά πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 45+1’ το σουτ στην κίνηση από τον Φορτούνη πέρασε λίγο άουτ. Η πρώτη φάση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 45+2’ μ’ ένα μακρινό σουτ του Μπουτεάκ, που δεν ανησύχησε τον Σα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, ενώ η Ομόνοια ήταν πιο απειλητική, φτάνοντας κοντά στο γκολ στο 51’ με σουτ του Ντούρις, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 58’ ο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή ρίχνοντας τους Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί αντί των Φορτούνη και Μασούρα, κίνηση που εν τέλει έκρινε και την έκβαση της αναμέτρησης.

Στο 67’ ο Ελ Αραμπί αστόχησε με κεφαλιά από καλή θέση αλλά ένα λεπτό μετά ο Ραντζέλοβιτς κέρδισε το χέρι του Λέγιακς μετά από μονομαχία στην περιοχή και ο Βαλμπουενά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 1-0.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους» που δεν αρκέστηκαν σε αυτό το σκορ και έψαξαν ένα δεύτερο τέρμα. Στο 77’ το γυριστό του Ελ Αραμπί πέρασε λίγο άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Φαμπιάνο πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Μαροκινού. Στο 90’ ο γκολκίπερ της Ομόνοιας απέκρουσε εντυπωσιακά και το απευθείας φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά στο 90+2’ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αρνηθεί ξανά το γκολ στον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός γύρισε ανάμεσα από δύο κι έκανε το σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία του Βραζιλιάνου γκολκίπερ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.