Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρωταθλητές οι Λέικερς στη μνήμη του Κόμπι, MVP ο Λεμπρόν (videos)

Πρωταθλητές οι Λέικερς στη μνήμη του Κόμπι, MVP ο Λεμπρόν (videos)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
12/10/2020 05:45
Την κατάκτηση του 17ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους πανηγυρίζουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/10) οι Λος Άντζελες Λέικερς οι οποίοι στον έκτο τελικών των playoffs με αντιπάλους τους Μαϊάμι Χιτ, επικράτησαν 106-93 κι έκαναν το 4-2 στη σειρά των τελικών.

Οι «λιμνάνθρωποι» αποδείχτηκαν η κορυφαία ομάδα που βρέθηκε στη «φούσκα» του Ορλάντο και κατόρθωσαν να ανέβουν στην κορυφή, στην πιο περίεργη σεζόν στην ιστορία του ΝΒΑ. Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, πήραν τον τίτλο και τον αφιέρωσαν στη μνήμη του. Παράλληλα, έφτασαν στην κορυφή της λίστας των ομάδων με τα περισσότερα πρωταθλήματα τους Μπόστον Σέλτικς οι οποίοι έχουν κατακτήσει επίσης 17.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς αναδείχτηκε MVP των τελικών για 4η φορά στην καριέρα του κι έγινε ο πρώτος στην ιστορία που πετυχαίνει το συγκεκριμένο επίτευγμα με τρεις διαφορετικές ομάδες.

Οι Λέικερς «καθάρισαν» τον έκτο και τελευταίο -όπως αποδείχτηκε- τελικό στο πρώτο ημίχρονο, καθώς πραγματοποίησαν εκπληκτικό δεύτερο δωδεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 36-16, ξέφυγαν με διαφορά 28 πόντων στην ανάπαυλα (64-36) κι όλα πλέον είχαν κριθεί.

Στην τελευταία περίοδο χαλάρωσαν απόλυτα φυσιολογικά και οι Χιτ μάζεψαν τη διαφορά για το τελικό 106-93.

Ο «Βασιλιάς» ηγήθηκε με 28 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Άντονι Ντέιβις με 19 πόντους και 15 ριμπάουντ. Πολύτιμη και η προσφορά του Ραζόν Ρόντο ο οποίος πέτυχε 19 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο.

Για τους ηττημένους, ο Μπαμ Αντεμπάγιο σημείωσε 25 πόντους και μάζεψε 10 ριμπάουντ, ενώ ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν εμφανώς κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια στα προηγούμενα παιχνίδια κι έμεινε στους 12 πόντους, προσθέτοντας 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Δείτε τα highlights του αγώνα:



Δείτε τη στιγμή της απονομής του τροπαίου:



Δείτε τις δηλώσεις του Λεμπρόν Τζέιμς:



Δείτε τους πανηγυρισμούς των παικτών των Λέικερς:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.