Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κλάτενμπεργκ: «Όσοι διαιτητές κάνουν λάθη με πρόθεση, θα απομακρύνονται» (video)

Κλάτενμπεργκ: «Όσοι διαιτητές κάνουν λάθη με πρόθεση, θα απομακρύνονται» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
20/10/2020 16:08
Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου από τότε που ήρθε στην Ελλάδα.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ αναφέρθηκε στη δουλειά που κάνει ο ίδιος αλλά και οι συνεργάτες του, αλλά και στην πρόθεση απομάκρυνσης ενός διαιτητή, αν θεωρηθεί ότι έκανε λάθος με πρόθεση.

Μεταξύ άλλων ο 45χρονος πρώην διεθνής διαιτητής επισήμανε:

«Είναι η πρώτη συνέντευξη Τύπου που δίνω. Έχουν περάσει τώρα δέκα εβδομάδες από το τότε που ήρθα στην Αθήνα και μέσα από αυτή τη συνέντευξη Τύπου θέλω να δώσω την ευκαιρία σε όλους να καταλάβουν το σκεπτικό και το όραμά μου για την ελληνική διαιτησία.

Μία από τις πρώτες μου κινήσεις όταν ήρθα εδώ ήταν να έχω μία τεχνική ομάδα, που έφτιαξα με τον κ. Σνόντι και τον κ. Καπέλα. Ελέγχουμε όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από την πρώτη κατηγορία μέχρι και τη Γ' Εθνική. Θεωρήσαμε σωστό να παραμείνουμε σε επαφή με την ελληνική πραγματικότητα οπότε κρατήσαμε ορισμένα στελέχη από την προϋπάρχουσα τεχνική ομάδα. Για να βοηθήσουν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και είναι εδώ για να με στηρίξουν από το ποδόσφαιρο Νέων μέχρι και τα ερασιτεχνικά. Χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα τα καταφέρναμε.

Η διαιτησία είναι σαν το ποδόσφαιρο. Σαν μία ομάδα ποδοσφαίρου. Είμαι σαν νέος προπονητής ποδοσφαίρου. Ένας νέος προπονητής. Πρέπει να διαχειριστώ τους διαιτητές, να τους επιμορφώσω και να τους βελτιώσω. Δεν μπορώ όμως να πάω στην μεταγραφική αγορά ως προπονητής για να δω και να αγοράσω παίκτες. Πρέπει να δουλέψω με ότι έχω και να βελτιώσω αυτό το υλικό. Τους δίνω χρόνο ως προπονητής. Εάν δείτε το τι έχουμε κάνει είμαστε υπέρ της διαφάνειας. Λειτουργούμε με διαφάνεια, όπως είχαμε υποσχεθεί. Δίνουμε τις αναλύσεις βίντεο, όπως είχαμε υποσχεθεί. Ελπίζω αυτό να εκτιμηθεί, όπως το ότι δίνουμε τους διαλόγους στο VAR. Φέραμε τοπ διαιτητές. Φέραμε δύο Γερμανούς και έναν Ολλανδό για τα τοπ παιχνίδια. Η δέσμευση ήταν να φέρουμε ξένους κορυφαίους διαιτητές για μεγάλα ματς και αυτό κάναμε με τη στήριξη της UEFA.

Δεν με ενδιαφέρουν οι πολιτικές και οι τακτικές. Είμαι εδώ για να βελτιώσω τη διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να δώσω την εμπειρία μου. Δουλεύω 24 ώρες για αυτό. Κάθε μέρα. Έχουμε τις απόψεις ότι οι διαιτητές κάνουν λάθη. Πρέπει να δεχθούμε εδώ στην Ελλάδα ότι οι παίκτες κάνουν λάθη, οι προπονητές κάνουν λάθη και οι διαιτητές κάνουν λάθη. Εφόσον είναι λάθη που δεν γίνονται με πρόθεση, θα κοιτάξουμε να τα βελτιώσουμε. Εάν γίνονται με πρόθεση θα απομακρύνονται. Θα τίθεται εκτός διαιτησίας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο προς όλους τους διαιτητές. Μην με κρίνετε για αυτό το διάστημα αλλά να με κρίνετε για ένα πολύ πιο μεγάλο διάστημα».



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.