Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Πρεμιέρα με βαριά ήττα για την ΑΕΚ (highlights)

Γιουρόπα Λιγκ: Πρεμιέρα με βαριά ήττα για την ΑΕΚ (highlights)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/10/2020 23:53
Η ΑΕΚ γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από την Μπράγκα στην Πορτογαλία και ξεκίνησε με το αριστερό την πορεία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Γκαλένο (44’), Παουλίνιο (78’) και Α. Όρτα (88’) τα γκολ, μοιραίος ο Ολιβέιρα για την «Ένωση».

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Μπράγκα. Η «Ένωση» ήταν αρκετά καλή για 30-35 λεπτά αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και πήραν εμφατική νίκη με 3-0 στο «Μουνισιπάλ».

Η ομάδα του Καρέρα δεν εκμεταλλεύτηκε τις δύο σημαντικές ευκαιρίες του πρώτου μέρους με τον Ολιβέιρα και το πλήρωσε στο φινάλε του πρώτου μέρους, δεχόμενη το γκολ από τον Γκαλένο (44’). Στην επανάληψη, προσπάθησε να απαντήσει χωρίς αποτέλεσμα και δύο λάθος μεταβιβάσεις του Λιβάγια έφεραν δύο γκολ των γηπεδούχων στο τρανζίσιον από τους Παουλίνιο (78’) και Αντρέ Όρτα (88’).

Επόμενο παιχνίδι για τους «κιτρινόμαυρους» στον όμιλο αυτό της επόμενης Πέμπτης (29/10) στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Λέστερ, η οποία κέρδισε με 3-0 την Ζόρια στην Αγγλία και ισοβαθμεί στην κορυφή με την Μπράγκα.

Το ματς:


Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και θα μπορούσε να προηγηθεί με το… καλημέρα στο ματς, όταν στο 4’, ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση από πλεονεκτική θέση, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει. Αύτη ήταν και η μοναδική ευκαιρία στο πρώτο μισάωρο, στο οποίο η «Ένωση» είχε αφήσει την πρωτοβουλία στην Μπράγκα αλλά έκλεινε σωστά τους χώρους και δεν επέτρεψε στους Πορτογάλους να δημιουργήσουν φάση.

Η επιλογή του Καρέρα να ακολουθήσει η ομάδα του τον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων, είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του να ήταν εμφανώς κουρασμένοι στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους. Έτσι στο 38’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Μπράγκα, με τον Φρανσέρτζιο να πιάνει αφύλαχτος την κεφαλιά απέναντι από τον Τσιντώτα, όμως δεν κατάφερε να βρει εστία.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 42’ με ευκαιρία του Ολιβέιρα, ο οποίος πάτησε περιοχή αλλά έκανε κακό τελείωμα με σουτ από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Το 0-1 δεν έγινε και δύο λεπτά μετά οι Πορτογάλοι την τιμώρησαν. Ο Εσκάγιο έκανε αφύλαχτος τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γκαλένο πήρε την κεφαλιά από τον Βασιλαντωνόπουλο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 1-0, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο η πρώτη ευκαιρία άνηκε στην ΑΕΚ. Στο 50’ ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, με τον Τσιγκρίνσκι να κάνει την κοντινή προβολή και τον Ματέους να αποκρούει τη μπάλα. Η Μπράγκα απάντησε με δύο σημαντικές ευκαιρίες, η πρώτη στο 57’ με τον Τσιντώτα να αποκρούει το μακρινό σουτ του Σεκέιρα και η δεύτερη στο 61’, όπου ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε το σουτ του Κάστρο και στη συνέχεια το σουτ του Γκαλένο πέρασε δίπλα από την ανυπεράσπιστη εστία.

Στο 62’ ο Καρέρα άλλαξε τη διάταξη σε 4-2-3-1, ρίχνοντας στο ματς τους Τάνκοβιτς και Λιβάγια αντί των Τσιγκρίνσκι και Ανσαριφάρντ. Οι δύο νεοεισελθόντες συνεργάστηκαν εξαιρετικά στο 63’, με τον τελευταίο να περνάει τον Ματέους και να αφήνει στον Ολιβέιρα, ο οποίος από πλάγια θέση δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία, στέλνοντας τη μπάλα έξω.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της «Ένωσης» στο παιχνίδι. Η Μπράγκα προειδοποίησε στο 72’ με χαμένο τετ-α-τετ του Όρτα και στη συνέχεια πέτυχε δύο γκολ στο τρανζίσιον από λάθος μεταβιβάσεις του Λιβάγια στον άξονα. Στο 78’ ο Γκαλένο έκανε εξαιρετική κούρσα και έδωσε μισό γκολ στον Παουλίνιο για το 2-0, ενώ στο 88’ ο Αντρέ Όρτα έφυγε στην αντεπίθεση και «κλείδωσε» τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Κάστρο (92' Γκιλιέρμε), Φρανσέρτζιο (84' Μόουρα), Γκαλένο (84' Αλ Μουσράτι), Μεντέιρος (60' Αντρέ Όρτα), Ρικάρντο Όρτα (92' Νοβάις), Παουλίνιο

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι (62' Λιβάια, 89' Μαχαίρας), Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Ανσαριφάρντ (62' Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα

Τα στιγμιότυπα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις