Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

«Λύγισε» στο Οπόρτο ο Ολυμπιακός (highlights)

«Λύγισε» στο Οπόρτο ο Ολυμπιακός (highlights)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
27/10/2020 23:56
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη του αλλά και την αναποτελεσματικότητα του στην επίθεση, γνώρισε την ήττα με 2-0 από την ανώτερη Πόρτο και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι. Φάμπιο Βιέιρα (11') και Σέρτζιο Ολιβέιρα (85') τα γκολ για τους γηπεδούχους, Βαλμπουενά και Χασάν είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους.

Πλήρωσε το λάθος, άγγιξε την ισοφάριση

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τον Ζοσέ Σα κάτω από τα δοκάρια, την ώρα που ο Παπίς Σισέ πήρε τη θέση του Μπα στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Σεμέδο. Ραφίνια και Χολέμπας βρέθηκαν στα άλρα της άμυνας με τους Μπουχαλάκη και Εμβιλά να συνθέτουν το κεντρικό δίδυμο. Ο Βαλμπουενά είχε τον ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ελ Αραμπί, την στιγμή που Μασούρας και Ραντζέλοβιτς ήταν στα άκρα της επίθεσης.

Από την άλλη ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο επέλεξε τον Μαρτσεσίν στην εστία της ομάδας, τους Εμπεμπά και Πέπε στο κέντρο της άμυνας, με τους Μαναφά και Σανουσί στα άκρα. Ο Σέρτζιο Ολιβέιρα με τον Ουρίμπε συνέθεταν το κεντρικό δίδυμο, οι Κορόνα και Οτάβιο βρισκόντουσαν στα άκρα της επίθεσης και πίσω από τον προωθημένο Μαρεγκά ο Φάμπιο Βιέιρα.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που έμελλε να πληγώσει αρχικά τον Ολυμπιακό καθώς στο 11' ο Μπουχαλάκης δεν μπόρεσε να απομακρύνει σωστά την μπάλα μέσα από την περιοχή, αυτή στρώθηκε στον νεαρό Πορτογάλο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0. Οι «δράκοι» πήραν περισσότερα μέτρα μετά το γκολ και απείλησαν ξανά στο 28' όταν ο Ολιβέιρα βρήκε με ωραία κάθετη τον Μαρεγκά μέσα στην περιοχή αλλά ο Σα σταμάτησε σωτήρια το πλασέ του φορ από το Μάλι. Οι ερυθρόλευκοι από εκείνο το σημείο και έπειτα ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 40' ο Βαλμπουενά άγγιξε την ισοφάριση αλλά ο Εμπεμπά σταμάτησε εντυπωσιακά με το κεφάλι την λόμπα που επιχείρησε ο Γάλλος μεσοεπιθετικός.Ελαφριά υπεροχή, πληγώθηκε στο τέλος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 52' απείλησε με τον Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Βαλμπουενά αλλά το ωραίο γυριστό που επιχείρησε εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Μαρτσεσίν. Ο Μαρτίνς πέρασε ένα λεπτό αργότερα τον Φορτούνη στο παιχνίδι και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 58' αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ελαφρώς παραπάνω την κατοχή, έψαχναν διαδρόμους αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν έπειτα με αξιώσεις την εστία του Μαρτσεσίν. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο από την άλλη ήθελε η ομάδα του να βρει και δεύτερο γκολ και τελικά την επιθυμία του έκανε πράξη ο Σέρτζιο Ολιβέιρα ο οποίος με κεφαλιά στο 85' «κλείδωσε» στην ουσία τη νίκη για τους δράκους. Την τελευταία καλή στιγμή όμως του παιχνιδιού την είχε ο Ολυμπιακός όταν ο Χασάν από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Σε γενικές γραμμές οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν κακοί και θα μπορούσαν να βρουν ένα τέρμα που ίσως στο τέλος τους φανεί πολύτιμο. Πλέον ακολουθούν δύο παιχνίδια με την Μάντσεστερ Σίτι όπου το σύνολο του Μαρτίνς θα επιδιώξει να πάρει το καλύτερο δυνατό και να μείνει εντός της διεκδίκησης της 2ης θέσης.

Πόρτο(Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν, Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Σέρτζιο Ολιβέιρα (89' Μπαρό), Ουρίμπε, Οτάβιο (70' Γκρούγιτς), Κορόνα (70' Εβανίλσον), Φάμπιο Βιέιρα (61' Νακαζίμα), Μαρεγκά

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας (70' Βινάγκρε), Μπουχαλάκης (84' Πέπε), Εμβιλά, Μασούρας (53' Φορτούνης), Βαλμπουενά (84' Χασάν), Ραντζέλοβιτς (70' Μπρούμα), Αραμπί.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.