Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ (video)

Γιουρόπα Λιγκ: Το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
29/10/2020 21:54
Η ΑΕΚ το πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στην Λέστερ και η ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ κάνει πλέον αρκετά δύσκολο το έργο της για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Βάρντι (18’ πεν.) και Τσάντουρι (39’) τα γκολ, μείωσε με Τάνκοβιτς (48’) η «Ένωση», αλλά δεν κατάφερε να κάνει το comeback.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1 από την Λέστερ στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε με 0/2 στον όμιλο με αποτέλεσμα να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Η «Ένωση» βρέθηκε πίσω στο 18ο λεπτό από πέναλτι του Βάρντι, είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Λιβάγια για να ισοφαρίσει αλλά αντί αυτού δέχτηκε δεύτερο τέρμα στο 38’ από τον Τσαντούρι, πληρώνοντας την κακή αμυντική της αντίδραση σε εκτέλεση κόρνερ. Ο Τάνκοβιτς πέρασε στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να μειώσει στο 48’ έπειτα από ωραία ασίστ του Μάνταλου, ενώ δύο λεπτά μετά ο Σουηδός σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την «Ένωση», η οποία είχε την κατοχή αλλά όχι τον τρόπο για να απειλήσει. Μάλιστα η αγγλική ομάδα είχε δοκάρι κι άλλη μια καλή ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ.

Το 2-1 υπέρ της Λέστερ έμεινε ως το φινάλε κι έτσι πλέον το έργο των «κιτρινόμαυρων» για την πρόκριση δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό. Κι αυτό διότι η Μπράγκα έφυγε με το «διπλό» (2-1) από την έδρα της Ζόρια και ισοβαθμεί με τους Άγγλους στην κορυφή του γκρουπ με 6 βαθμούς. Για να ελπίζει η ΑΕΚ καλείται να κάνει το 2x2 στα διπλά παιχνίδια με την Ζόρια ώστε να φτάσει τους 6 βαθμούς και να διεκδικήσει μετά τις πιθανότητες της στα δύο τελευταία παιχνίδια με Μπράγκα (εντός) και Λέστερ (εκτός).

Το ματς:


Η ΑΕΚ πατούσε καλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, προσπαθώντας να δημιουργήσει επιθέσεις για να απειλήσει την εστία του Σμάιχελ, αλλά η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία άνηκε στην Λέστερ. Στο 15’ ο Μάντισον επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από την εστία του Τσιντώτα. Δύο λεπτά μετά ήρθε το γκολ για τους Άγγλους, αφού ο Τσιντώντας ανέτρεψε τον Βάρντι στην περιοχή και ο Άγγλος φορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά στο 22’ κινδύνεψαν με δεύτερο τέρμα, όταν ο Ουντέρ βγήκε απέναντι από τον Τσιντώντα από πλάγια θέση όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Έλληνα γκολκίπερ. Η «Ένωση» δεν πτοήθηκε και στη συνέχεια σπατάλησε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 27’ ο Λιβάγια έπιασε από κοντά την κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Σμάιχελ σε εντυπωσιακή εκτίναξη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κροάτης φορ βγήκε στην αντεπίθεση κι επιχείρησε δεξί σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω.

Το 1-1 δεν έγινε ποτέ και στο 39’ η Λέστερ πέτυχε δεύτερο τέρμα, εκμεταλλευόμενη την κακή αμυντική αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» σε στατική φάση. Ο Μάντισον εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Βάρντι έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τη μπάλα να φτάνει στον Τσάντουρι. Ο Άγγλος βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και με ωραίο σουτ, νίκησε τον Τσιντώντα για το 2-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Καρέρα έριξε στο ματς τους Τάνκοβιτς και Ολιβέιρα αντί των Λιβάγια και Ανσαριφάρντ κι η ΑΕΚ κατάφερε να βρει νωρίς το γκολ που έψαχνε για να επιστρέψει στο ματς. Στο 48’ ο Μάνταλος έσκαψε εξαιρετικά τη μπάλα για τον Τάνκοβιτς, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Σμάιχελ και μείωσε σε 2-1, λίγο μετά την είσοδο του στο παιχνίδι. Μάλιστα στο 50’ οι δύο άσοι συνεργάστηκαν ξανά, με τον Τάνκοβιτς να βγαίνει και πάλι στην πλάτη της αγγλικής άμυνας, όμως αυτή τη φορά το τελείωμα του ήταν κακό.

Η Λέστερ έβγαλε αντίδραση και είχε δύο καλές στιγμές, η πρώτη στο 56’ με τον Τσιντώντα να απομακρύνει το σουτ του Τσαντούρι και η δεύτερη στο 64’ με τον Ουντέρ να σημαδεύει τη συμβολή των δοκών με μακρινό σουτ. Στη συνέχεια η «Ένωση» πήρε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των «αλεπούδων». Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την αγγλική ομάδα και το υπέρ της 2-1 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα.

Τα στιγμιότυπα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.