Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ:«Σίφουνας» ΠΑΟΚ, διέλυσε με 4-1 την Αϊντχόβεν (video)

Γιουρόπα Λιγκ:«Σίφουνας» ΠΑΟΚ, διέλυσε με 4-1 την Αϊντχόβεν (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/11/2020 21:46
Ο ΠΑΟΚ, μ’ ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος, διέλυσε με 4-1 την Αϊντχόβεν στην Τούμπα κι έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Σβαμπ (47’), Ζίβκοβιτς (56’, 66’), Τζόλης (58’) τα γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά», προηγήθηκαν με πέναλτι του Ζάχαβι (21’) οι γηπεδούχοι που κατέρρευσαν στο δεύτερο μέρος.

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν είχε τελική εντός εστίας στο πρώτο μέρος κόντρα στην Αϊντχόβεν; Ο ΠΑΟΚ, μετά τις αλλαγές του Γκαρσία, ήταν άλλη ομάδα στην επανάληψη και με τέσσερα γκολ στα πρώτα 21 λεπτά, ισοπέδωσε με 4-1 τους Ολλανδούς στην Τούμπα και τους προσπέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν μεγάλα προβλήματα από το πρέσινγκ ψηλά που τους ασκούσαν οι παίκτες της PSV και δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στο 21’ με πέναλτι του Ζάχαβι και στο 41’ ο Ισραηλινός είχε χαμένο τετ-α-τετ για το 0-2! Ωστόσο στην επανάληψη η είσοδος του Τζόλη άλλαξε τα δεδομένα και η ομάδα του Γκαρσία με τέσσερα γκολ (47’ Σβαμπ, 56’, 66’ Ζίβκοβιτς, 57’ Τζόλης) μετέτρεψε σε θρίαμβο μια εις βάρος της κατάσταση.

Το ματς:


Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει την Αϊντχόβεν στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν στο 3’ ο Καντουρί τροφοδότησε τον Ροντρίγκο στη μικρή περιοχή αλλά αυτός έκανε τραγικό κοντρόλ και η φάση χάθηκε. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον «Δικέφαλο του Βορρά» αφού η πίεση ψηλά που του ασκούσαν οι Ολλανδοί του έβαζε μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι.

Το πρώτο τέταρτο ήταν παιχνίδι κέντρου χωρίς αξιοσημείωτες φάσεις, ώσπου στο 19’ ο Σβαμπ ανέτρεψε τον Μάλεν στην περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Ζάχαβι να ανοίξει το σκορ για την PSV με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας την κατοχή, ωστόσο παρουσίαζε μεγάλο πρόβλημα στην τελική πάσα και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις.

Η Αϊντχόβεν ήταν εξαιρετικά στημένη και δεν έδινε χώρους στην ομάδα του Γκαρσία, η οποία δεν κατάφερε να καταγράψει τελική εντός εστίας στο πρώτο μέρος. Αντίθετα, στο 41’ οι Ολλανδοί έφτασαν μια «ανάσα» από το 2-0. Μετά από λάθος του Ελ Καντουρί στη μεσαία γραμμή, ύστερα από πίεση τριών παικτών, ο Σανκαρέ έβγαλε εξαιρετική σε τετ-α-τετ τον Ζάχαβι, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε σωτήρια. Μάλιστα χρειάστηκε και η παρέμβαση του Βαρέλα σχεδόν στη γραμμή, αφού η μπάλα έπαιρνε κατεύθυνση προς την εστία. Δύο λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα έξω από την περιοχή αλλά η πάσα του Ζίβκοβιτς προς τον Μπίσεσβαρ, που βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση, ήταν πιο δυνατή κι έτσι χάθηκε άλλη μια καλή στιγμή του ΠΑΟΚ για να απειλήσει.

Η «χρυσή» αλλαγή του Γκαρσία

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο «Δικέφαλος του Βορρά», καθώς ο Γκαρσία πέρασε τον Σβιντέρσκι αντί του Τσόλακ και τον Τζόλη αντί του Μπίσεσβαρ. Δύο αλλαγές που όπως αποδείχθηκε άλλαξαν άρδην το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, ειδικά αυτή του Έλληνα άσου.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε γίνονταν για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ισοφάρισαν μόλις στο 47’ σε 1-1. Έπειτα από φάουλ του Τζόλη, η άμυνα της Αιντχόβεν απομάκρυνε τη μπάλα, αλλά αυτή στρώθηκε στον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος έκανε απευθείας το σουτ, ο Σβαμπ έβαλε το πόδι του στη μπάλα και την έσπρωξε στα δίχτυα. Το γκολ έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεζαν ψηλά και υποχρέωναν σε λάθη τους Ολλανδούς στη μεσαία γραμμή. Από ένα τέτοιο ήρθε το γκολ της ανατροπής στο 56’. Μετά από κλέψιμο της μπάλας, ο Σβιντέρσκι βρήκε τον Σβαμπ, αυτός πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, που με σουτ έκανε το 2-1.

Πριν καλά καλά… κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Τζόλης έκανε εξαιρετική κούρσα, έφτασε έξω από την περιοχή και με τρομερό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να τρέχει χωρίς φρένα και στο 66’ πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ο Τζόλης έφυγε ξανά στην αντεπίθεση, έβγαλε δεξιά για τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκανε την κλασσική του κίνηση και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Ενβογκό για το 4-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Γκαρσία διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους σκορ, δεν επέτρεψαν στην Αντχόβεν να απειλήσει, ενώ είχαν 1-2 καλές στιγμές για ένα 5ο γκολ! Το 4-1 έμεινε ως το φινάλε και ο ΠΑΟΚ έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «32», αφού όχι μόνο προσπέρασε στη βαθμολογία την PSV αλλά απέκτησε και σκορ ασφαλείας σε περίπτωση ισοβαθμίας.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.