Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

ΑΕΚ - Ζόρια 0-3: Διασυρμός «μισός» αποκλεισμός για την Ένωση (highlights)

ΑΕΚ - Ζόρια 0-3: Διασυρμός «μισός» αποκλεισμός για την Ένωση (highlights)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
26/11/2020 21:48
Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζόρια για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και διασύρθηκε (0-3) από τους Ουκρανούς τους οποίους είχε νικήσει εύκολα στην προηγούμενη «στροφή».

Η Ένωση χρειαζόταν το «τρίποντο» για να μείνει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης. Όχι μόνο δεν το πήρε αλλά ηττήθηκε κι έμεινε στους 3 βαθμούς, όσους έχει πλέον και η Ζόρια. Στην πρώτη θέση του γκρουπ βρίσκεται η Λέστερ με 10 πόντους, με τις «αλεπούδες» να παίρνουν και μαθηματικά την πρόκριση, μετά το συγκλονιστικό 3-3 στην έδρα της Μπράγκα. Οι Πορτογάλοι από την πλευρά τους ανέβηκαν στους 7 βαθμούς και είναι δεύτεροι, ενώ την προσεχή Πέμπτη (3/12) θα έρθουν στην Αθήνα για να παίξουν με την ελληνική ομάδα.

Πλέον ο «δικέφαλος» χρειάζεται δύο νίκες στα επόμενα ματς του και η Μπράγκα να μην νικήσει την τελευταία αγωνιστική τη Ζόρια εντός έδρας.

Ο Μάσιμο Καρέρα προσπάθησε να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Πέτρου Μάνταλο παρατάσσοντας την ομάδα του με σύστημα 3-5-2, ενώ κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιώργος Αθανασιάδης, στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή ως γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν φουριόζοι στο γήπεδο ψάχνοντας το γρήγορο γκολ που θα έκανε το έργο τους ευκολότερο. Δεν το βρήκαν σε μία φάση που δημιούργησαν με τον Λιβάγια στο 3'. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» με επιτυχία το ρυθμό και το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ολοκληρώθηκε δίχως μεγάλες ευκαιρίες.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ΑΕΚ. Στο 48' ο Γεβγέν Σάκχοφ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Αγκάγιεφ για αγκωνιά κι άφησε την ελληνική ομάδα με δέκα ποδοσφαιριστές για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Πλέον το έργο της Ένωσης είχε γίνει πολύ δύσκολο και στο 61' η Ζόρια άνοιξε το σκορ με τον Γκρόμοφ ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κακή εκτίμηση του Αθανασιάδη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο αργότερα ο «δικέφαλος» πλησίασε στην ισοφάριση, όμως το «τσαφ» του Σβάρνα πήρε περίεργη τροχιά, ο γκολκίπερ Σεφτσένκο δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Ουκρανών.

Στο 75' τα πάντα τελείωσαν. Ο Καμπάιεφ πήρε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με υπέροχο αριστερό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 0-2. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 86' ο Γιουρτσένκο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Λουνόφ και διαμόρφωσε το τελικό 0-3, στη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της Ζόρια στην ιστορία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δείτε τα highlights του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.