Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Η Ομόνοια έριξε στο… καναβάτσο τον ΠΑΟΚ (video)

Η Ομόνοια έριξε στο… καναβάτσο τον ΠΑΟΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/12/2020 23:54
Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στην Κύπρο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε με 2-1 από την αδιάφορη βαθμολογικά Ομόνοια κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Κακουλλής (9’) και Γκόμεθ (84’ πεν.) τα γκολ για τους Κύπριους, ισοφάρισε προσωρινά ο Τζόλης (39’) για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πλήρωσαν το κακό ξεκίνημα και τη φλύαρη υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στην Ομόνοια για να μείνει ζωντανός για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά αντί αυτού ηττήθηκε με 2-1 στην Κύπρο κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Κι αυτό διότι στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αϊντχόβεν κέρδισε με 1-0 την Γρανάδα στην Ισπανία και ξέφυγε με +4 από τον «Δικέφαλο του Βορρά», μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Το ματς:


Ο ΠΑΟΚ μπήκε μουδιασμένα στο ματς, κινδύνευσε σε δύο περιπτώσεις στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 9ο λεπτό. Ο Σενέ μπήκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασταθώς κι ο Κακουλλής από κοντά «έγραψε» το 1-0.

Μετά το γκολ η Ομόνοια έδειξε διάθεση να δώσει χώρο στον ΠΑΟΚ, ο οποίος άρχισε να βρίσκει τα πατήματα του μετά το πρώτο 20λεπτο. Απείλησε για πρώτη φορά στο 23’ με ένα σουτ του Ζιβκοβιτς που πέρασε λίγο άουτ κι 11 λεπτά μετά είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κρέσπο. Η πίεση του «Δικεφάλου του Βορρά» απέδωσε καρπούς στο 39’. Οι παίκτες του Γκαρσία έκρυψαν τη μπάλα και ο Τζόλης με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 40’ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Σβιντέρσκι, αλλά ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Γκαρσία έριξε στο ματς τους Γιαννούλη και Μουργκ αντί των Σβαμπ και Ουαγκέ. Ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το 2ο γκολ στο 47’ όταν μετά από κόρνερ του Ζίβκοβιτς και κεφαλιά του Βαρέλα, ο Ελ Καντουρί έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Τρία λεπτά μετά η Ομόνοια είχε τεράστια διπλή ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, αλλά έπεσε πάνω στον Ζίβκοβιτς. Μετά από λάθος του Κρέσπο, ο Σενέ βγήκε σε τετ-α-τετ, όμως ο Ζίβκοβιτς τον νίκησε, ενώ στη συνέχεια ακούμπησε τη μπάλα σε σουτ του Τζιονή, στέλνοντας την στο οριζόντιο δοκάρι.

Η συνέχεια του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ να είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, όχι όμως και τον τρόπο να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Ομόνοιας. Η μοναδική αξιοσημείωτη φάση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 55’ όταν μετά από σουτ του Μουργκ, ο Φαμπιάνο έχασε τη μπάλα αλλά ο Σβιντέρσκι δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η κυπριακή ομάδα αμύνονταν αποτελεσματικά και στο 84’ έφυγε στην αντεπίθεση, κερδίζοντας πέναλτι σε σπρώξιμο του Καντουρί από τον Λοΐζου. Ο Γκόμεθ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, κάνοντας το 2-1.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απαντήσει στα εναπομείναντα λεπτά και μετά και τη νίκη της Αϊντχόβεν στη Γρανάδα αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Στον αντίποδα, η Ομόνοια πανηγυρίζει μια ιστορική νίκη, την πρώτη της σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.