Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ιταλίας: Στον τελικό η Αταλάντα, άφησε εκτός την Νάπολι (video)

Κύπελλο Ιταλίας: Στον τελικό η Αταλάντα, άφησε εκτός την Νάπολι (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
11/2/2021 00:42
Η Αταλάντα με πρωταγωνιστές τους Ζαπάτα και Πεσίνα, κέρδισε με 3-1 την Νάπολι στο Μπέργκαμο και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας όπου θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους.

Για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία η Αταλάντα θα δώσει το «παρών» στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι μπεργκαμάσκι νίκησαν με 3-1 την Νάπολι στην έδρα τους και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκαν στον τελικό του θεσμού και θα διεκδικήσουν απέναντι στην Γιουβέντους το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία τους, και πρώτο μετά τη σεζόν 1962-63.

Το ξεκίνημα των γηπεδούχων ήταν εντυπωσιακό αφού στο 10’ ο Ζαπάτα άνοιξε το σκορ με τρομερό σουτ εκτός περιοχής, ενώ έξι λεπτά μετά ο Κολομβιανός επιθετικός έδωσε πάρε-βάλε στον Μεσίνα κι αυτός από κοντά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι ύστερα στα δίχτυα του Οσπίνα για το 2-0.

Η Νάπολι κατάφερε να μειώσει με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, αφού στο 52’ ο Λοζάνο κατάφερε να σκοράρει μετά από φάση διαρκείας, μειώνοντας σε 2-1. Η Αταλάντα δεν πτοήθηκε και είχε ορισμένες καλές στιγμές για ένα τρίτο γκολ, αλλά στο 75’ χρειάστηκε την καίρια επέμβαση του Γκολίνι προ του Οσιμέν για να γλιτώσει το 2-2. Εν τέλει στο 78’ ο Πεσίνα συνεργάστηκε ξανά με τον Ζαπάτα και με όμορφη ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 3-1 που έστειλε την Αταλάντα στον τελικό του Κυπέλλου. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους σε παιχνίδι που θα γίνει στις 19 Μαΐου. Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες δεν έχουν βρεθεί ποτέ στο παρελθόν σε τελικό.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.