Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Αταλάντα - Ρεάλ 0-1: Πήρε προβάδισμα στο φινάλε η «βασίλισσα» (video)

Αταλάντα - Ρεάλ 0-1: Πήρε προβάδισμα στο φινάλε η «βασίλισσα» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/2/2021 00:06
Η Ρεάλ, με όμορφο γκολ του Μεντί στο 86’, κέρδισε με 1-0 την Αταλάντα στο Μπέργκαμο και απέκτησε σκορ πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη. Με δέκα από το 17’ λόγω αποβολής του Φρόιλερ οι γηπεδούχοι, που δεν κινδύνεψαν σημαντικά από τους Μαδριλένους αλλά δέχτηκαν το γκολ λίγο πριν το φινάλε.

Παρά τις πολλές απουσίες, η Ρεάλ έθεσε βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη με 1-0 επί της Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Μια νίκη που ήρθε με χαρακτηριστική δυσκολία, αφού παρότι η «βασίλισσα» βρέθηκε να παίζει με παίκτη παραπάνω από το 17’, δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει αξιόλογες φάσεις. Τη λύση έδωσε ο Μεντί στο 86’ με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν είχε στη διάθεση του τους Μπενζεμά, Ράμος, Αζάρ, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Βαλβέρδε, Ροδρίγκο, Οντριοθόλα και Μιλιτάο. Έτσι επέλεξε σχήμα χωρίς καθαρό σέντερ φορ, βάζοντας τους Ασένσιο και Βινίσιους μπροστά με τον Ίσκο από πίσω τους. Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, ώσπου στο 17’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο Φρόιλερ ανέτρεψε τον Μεντί πριν αυτός μπει περιοχή και οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρεάλ είδε αντίπαλο της να χάνει παίκτη με αποβολή σε νοκ-άουτ παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ για 15η φορά, αριθμός ρεκόρ, πιάνοντας στην πρώτη θέση την Μπαρτσελόνα.

Η «βασίλισσα» κέρδισε μέτρα και προσπάθησε να γίνει απειλητική, ενώ η Αταλάντα, που έχασε και με τραυματισμό τον Ζαπάτα, υποχρεώθηκε να παίξει αμυντικά. Οι «μπεργκαμάσκι» πήραν πολύ καλό βαθμό στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να απειλήσουν με αξιώσεις και η πρώτη τους «καθαρή» ευκαιρία ήρθε στο 45’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Κρόος, ο Καζεμίρο έπιασε από κοντά την κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκολίνι.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Ρεάλ είχε καλή στιγμή με σουτ του Μόντριτς το οποίο κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι παίκτες του Ζιντάν είχαν την απόλυτη υπεροχή, αλλά αυτή ήταν φλύαρη, αφού μέχρι το 85’ είχαν μόλις μια φάση εντός εστίας. Τη λύση έδωσε ο Μεντί στο 86’. Ο Γάλλος βρέθηκε αμαρκάριστος εκτός περιοχής, επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκολίνι. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και η Ρεάλ έχει πλέον το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε τα στιγμιότυπα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.