Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1: Δίκαιη ισοπαλία στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (video)

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1: Δίκαιη ισοπαλία στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
28/2/2021 22:14
Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «πράσινοι» έφτασαν στους 42 βαθμούς και παραμένουν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» με 45 βρίσκονται ακριβώς από πάνω τους, με τον Άρη να είναι ο κερδισμένος σε αυτήν τη «στροφή», αφού «σκαρφάλωσε» 2ος.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, για ακόμα ένα ματς επί των ημερών του Λάζλο Μπόλονι, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να «καταστρέψει» το παιχνίδι των αντιπάλων δίχως να έχει πλάνο για να επιτεθεί.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο ποιοτικά και δίχως σημαντικές φάσεις, με τους γηπεδούχους να έχουν μόλις μία τελική προσπάθεια με τον Μολό από μακριά, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, όμως αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Διούδη. Κάπως έτσι η «λευκή» ισοπαλία (0-0) ήταν απόλυτα λογική στην ανάπαυλα.

Δεν υπήρξαν ευκαιρίες, υπήρξαν όμως γκολ στο δεύτερο μέρος

Δίχως να αλλάξει κάτι ριζικά στην επανάληψη, το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ στο 58' με υπέροχο σουτ του Βέλεθ μέσα από την περιοχή. Η άμυνα της Ένωσης αδράνησε για ακόμα μία φορά σε στατική φάση, η μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο έφτασε στα πόδια του Ισπανού σέντερ μπακ κι εκείνος μ' ένα υπέροχο τελείωμα την έστειλε στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Ένα τέταρτο αργότερα η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ βρήκε την ισοφάριση. Μετά από κάθετη πάσα στον Γκαρσία, αυτός έδειξε να χάνει το κοντρόλ μέσα στην περιοχή, όμως ο Χουάνκαρ απομάκρυνε απρόσεκτα επάνω στον εξτρέμ του «δικεφάλου» και ο τελευταίος με δεξί πλασέ νίκησε τον Διούδη φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βούλγαρου διαιτητή Καμπάκοφ οι δύο αντίπαλοι είχαν από μία καλή στιγμή. Για την ΑΕΚ απείλησε ο Μάνταλος και για τον Παναθηναϊκό ο Νιάς. Ωστόσο στην πρώτη περίπτωση η μπάλα κατέληξε άουτ και στη δεύτερη ο Αθανασιάδης έσωσε την εστία της ομάδας του.

Πλέον αμφότερες οι ομάδες στρέφονται στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την Τετάρτη (3/3, 20.00) τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ενώ η ΑΕΚ θα παίξει την Πέμπτη (4/3, 18.00) στο Βόλο με την τοπική ομάδα. Στα πρώτα παιχνίδια οι «πράσινοι» είχαν χάσει στο Αγρίνιο από τον «Άγιαξ της Ηπείρου» με 2-1 και θα πρέπει να ανατρέψουν αυτό το σκορ αν θέλουν να προκριθούν στα ημιτελικά, ενώ η Ένωση καλείται να υπερασπιστεί τη νίκη της με 4-2 στο πρώτο ματς με τους Θεσσαλούς στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Μόλο, Βέλεθ, Πούγγουρας, Νιάς, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος(84’ Βιγιαφάνες), Καμπετσής, Ιωαννίδης(78᾽Χατζηγιοβάνης) , Νγκμπακοτό(78’ Καρλίτος)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Σβάρνας, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Τάνκοβιτς(67’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ(90᾽ Χριστόπουλος)

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του ντέρμπι:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.