Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: «Σφράγισε» την πρόκριση στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ (video)

Κύπελλο Ελλάδας: «Σφράγισε» την πρόκριση στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
3/3/2021 19:53
ΠΑΟΚ και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην Φθιώτιδα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να εξασφαλίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά και το 5-2 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα. Νινουά (14’) και Τζέιμς (52’) τα γκολ του αγώνα, χαμένο πέναλτι και δοκάρι είχαν οι Θεσσαλονικείς.

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που «σφράγισε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Λαμία στη Φθιώτιδα και με συνολικό σκορ 6-3 πήρε την πρόκριση για τους «4» του θεσμού. Παιχνίδι που είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού το 5-2 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε περιθώρια στην Λαμία και οδήγησε τους δύο προπονητές να προχωρήσουν σε αρκετές αλλαγές.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και σ’ αυτό βοήθησε ο τρόπος παιχνιδιού της Λαμίας, η οποία μπήκε με όρεξη να ψάξει το γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή πάντως άνηκε στον ΠΑΟΚ, όταν στο 10’ ο Σβιντέρσκι έριξε σουτ εκτός περιοχής, αναγκάζοντας τον Θεοδωρόπουλο σε απόκρουση. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 14’ ο Καγκάβα τροφοδότησε τον Νινουά κι αυτός με σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι.

Η Λαμία θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα, έχοντας μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 16ο λεπτό, όμως ο Πασχαλάκης απέκρουσε τόσο το μακρινό σουτ του Πίτι όσο και το πλασέ του Βασιλακάκη. Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ κέρδιζε περισσότερα μέτρα στο ματς και ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου είχε τεράστια ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Ο Τζέιμς υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Σβιντέρσκι στην περιοχή, ο Σβαμπ όμως εκτέλεσε άσχημα προς το κέντρο και ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε. Στην επαναφορά ο Μουργκ αστόχησε εξ επαφής, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» ξανά το δεύτερο γκολ με το καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 46’ μετά από κόρνερ του Νινουά, ο Μιχαηλίδης πήρε την κεφαλιά στην περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Η Λαμία γλίτωσε το 2-0 και στο 52’ έφερε το σκορ στα ίσα. Ο Πίτι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπιάρνασον έκανε κεφαλιά -πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τζέιμς από κοντά με το κεφάλι ισοφάρισε σε 1-1.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει αισθητά. Ενδεικτικό ότι η επόμενη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 87’, όταν μετά από πάσα του Σβιντέρσκι, ο Λάμπρου βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή, με το 1-1 να μένει ως το φινάλε και τον ΠΑΟΚ να «σφραγίζει» το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Τα στιγμιότυπα:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.