Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή η Άρσεναλ (video)

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή η Άρσεναλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/3/2021 20:34
Η Άρσεναλ κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Τότεναμ στο ντέρμπι του Β. Λονδίνου και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Έντεγκαρντ (44’) και Λακαζέτ (64’ πεν.) τα γκολ, προηγήθηκαν με φανταστικό γκολ του Λαμέλα (33’) οι Λονδρέζοι.

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ η Άρσεναλ επικράτησε με 2-1 της Τότεναμ στο «Έμιρειτς» κι έβαλε τέλος στο αήττητο σερί 5 αγώνων των «σπιρουνιών» στα ντέρμπι του Β. Λονδίνου.

Η Τότεναμ προηγήθηκε στο 33’ με εκπληκτικό γκολ του Λαμέλα, ο οποίος βρήκε δίχτυα με ραμπόνα, στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία του Λένο. Η Άρσεναλ όμως δεν πτοήθηκε, ισοφάρισε ένα λεπτό πριν το ημίχρονο με τον Έντεγκαρντ και στο 64’ ολοκλήρωσε την ανατροπή με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λακαζέτ.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 76’ λόγω αποβολής του Λαμέλα, αλλά δεν τα παράτησαν και στο 90’ είχαν δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Κέιν για να φέρουν το σκορ στα ίσα. Το 2-1 όμως έμεινε ως το φινάλε και η Άρσεναλ έμεινε ζωντανή στο κόλπο για την έξοδο στην Ευρώπη, μειώνοντας παράλληλα στο -4 τη διαφορά από την 7η Τότεναμ.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί με το σφύριγμα της λήξης για τον Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος κέρδισε τον Ζοζέ Μουρίνιο για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής του ντέρμπι τον βασικό φορ Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ διότι ο Γκαμπονέζος επιθετικός καθυστέρησε να δώσει το «παρών» στη συνάντηση της ομάδας. «Θα ξεκινούσε στο παιχνίδι αλλά υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Τραβάμε γραμμή και προχωράμε», ανέφερε ο Αρτέτα.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.