Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1: Έπεσε μαχόμενος στο Λονδίνο (video)

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1: Έπεσε μαχόμενος στο Λονδίνο (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
18/3/2021 21:50
Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 1-0 της Άρσεναλ στο Λονδίνο, πλήρωσε όμως τα λάθη του στο πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα και έμεινε εκτός διοργάνωσης. Ο Ελ Αραμπί πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 51', πίστεψαν στην ανατροπή οι «ερυθρόλευκοι» αλλά έχασαν τις ελπίδες τους μετά την ανόητη αποβολή του Μπα στο 83'.

Είχε την κατοχή, αστόχησε ο Ελ Αραμπί

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε τριάδα στην άμυνα με τους Παπασταθόπουλου, Μπα και Χολέμπας να βρίσκονται μπροστά από τον Σα, τον Ανδρούτσο στο δεξί άκρο και τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό. Στον χώρο του κέντρου θα βρέθηκαν οι Εμβιλά και Καμαρά, προωθημένος ο Ελ Αραμπί ο οποίος είχε δεξιά και αριστερά του τους Φορτούνη και Μασούρα αντίστοιχα.

Οι ερυθρόλευκοι έψαχναν ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα έδινε λίγες περισσότερες ελπίδες στους ίδιους και θα έβαζε μεγαλύτερη πίεση στην Άρσεναλ, στο 18' όμως λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ. Ο Πεπέ έφυγε ταχύτητα στην πλάτη της άμυνα του με τον Σα να κάνει μία αχρείαστη έξοδο για να κόψει τον επιθετικό των γηπεδούχων. Ο Γάλλος όμως τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έκανε το σουτ και ο Παπασταθόπουλος έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα που κατευθύνονταν στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός δύο λεπτά μετά έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ελ Αραμπί βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Λένο έπειτα από πάσα του Σα, το σουτ που επιχείρησε όμως έδιωξε με το πόδι ο Λένο. Ο Μαροκινός ίσως ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ αλλά η μπάλα δεν κατέληξε ποτέ στα δίχτυα. Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του σκόρερ της Άρσεναλ, Ομπαμεγιάνγκ να σπαταλήσει μεγάλη ευκαιρία καθώς το πλασέ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση πέρασε πάνω από το δοκάρι του Σα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού στη συνέχεια έπεσε, ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε την μπάλα αλλά δυσκολευόταν να βρει κενούς χώρους στην άμυνα της Άρσεναλ. Πίστεψε στο 0-1, τον έριξε η αποβολή

Στην επανάληψη οι παίκτες του Μαρτίνς μπήκαν και πάλι επιθετικά και με κινητήριο μοχλό τον Φορτούνη έψαξαν το γκολ. Στο 51' ένας από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου, ο Εμβιλά με διπλή προσπάθεια έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο Ολυμπιακός έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Ελ Αραμπί μετά από διαδοχικές προσποιήσεις μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Λένο.

Το γκολ αυτό έδωσε πνοή στους ερυθρόλευκους και έβαλε μεγαλύτερη πίεση στην Άρσεναλ η οποία έδειχνε για λίγο χαμένη. Οι γηπεδούχοι ωστόσο ήταν αυτοί που στη συνέχεια έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Στο 60' το καλό σου του Πεπέ βρήκε πάνω στον Σμιθ Ρόου και κατέληξε άουτ, στο 76' ο Έντεγκααρτν από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να βρει στόχο και στο 81' ο Ομπαμεγιάνγκ αστόχησε σε τετ α τετ με τον Σα.

Ο Ολυμπιακός παρέμενε μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 83' όταν ο Μπα κατάφερε να αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση. Αρχικά σταμάτησε αντικανονικά με το χέρι τον Μαρτινέλι και στην συνέχεια εκνευρισμένος που δέχτηκε την πρώτη κάρτα χτύπησε με δύναμη την μπάλα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Το γεγονός αυτό έριξε και ψυχολογικά τον Ολυμπιακό για τα τελευταία λεπτά, με τον Ομπαμεγιάνγκ να χάνει άλλη μία σημαντική ευκαιρία στο 87'.

Ο Ολυμπιακός έφυγε για 2η σερί χρονιά νικητής από το Λονδίνο, αυτή τη φορά όμως χωρίς την πρόκριση. Στην ουσία ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ανατρέψει το 1-3 του πρώτου αγώνα, γνωρίζει πως τα λάθη του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν αυτά που του στέρησαν μία σπουδαία πρόκριση.



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.