Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκριματικά Μουντιάλ: Θρίαμβος για την Κύπρο, την «πάτησε» η Ρωσία (video)

Προκριματικά Μουντιάλ: Θρίαμβος για την Κύπρο, την «πάτησε» η Ρωσία (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
31/3/2021 00:21
Η τρίτη αγωνιστική της προκριματικής φάσης της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ άνοιξε την αυλαία της με την Κύπρο να πανηγυρίζει σπουδαία νίκη κόντρα στη Σλοβενία με 1-0.

Το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου συνδύασε ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση με την παρθενική του νίκη, χάρη στο τέρμα του Γιάννη Πίττα στο 42ο λεπτό του αγώνα. Με αυτό το «τρίποντο» η Κύπρος ανέβηκε στους 4 βαθμούς και την 4η θέση του 9ου ομίλου, ξεπερνώντας την αντίπαλό της. Στην κορυφή με 6 πόντους βρίσκεται η Κροατία η οποία νίκησε 3-0 τη Μάλτα, ενώ η Σλοβακία έκανε τη μεγάλη έκπληξη κι έριξε στο καναβάτσο τη Ρωσία, επικρατώντας 2-1 και «σκαρφαλώνοντας» στην τρίτη θέση, με τους διοργανωτές του προηγούμενου Μουντιάλ να βρίσκονται παρέα με τους Κροάτες στην κορυφή.

Στο πρώτο γκρουπ τα φαβορί έκαναν αυτό που έπρεπε. Η Πορτογαλία βρέθηκε να χάνει από το Λουξεμβούργο εκτός έδρας όμως σοβαρεύτηκε κι επικράτησε 3-1. Στο Μπακού, η Σερβία συνάντησε σθεναρή αντίσταση από το Αζερμπαϊτζάν όμως κέρδισε 2-1 και οι «όρλοβι» με τους πρωταθλητές Ευρώπης του Φερνάντο Σάντος συγκατοικούν στην κορυφή, έχοντας μαζέψει από 7 βαθμούς.

Αγριεμένο παρουσιάστηκε το Βέλγιο στον εντός έδρας αγώνα του για τον 5ο όμιλο με τη Λευκορωσία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» διέλυσαν τους αντιπάλους τους με 8-0 και φιγουράρουν στην κορυφή με 7 βαθμούς. Μεγάλη νίκη για την Ουαλία απέναντι στην Τσεχία (1-0). Οι Βρετανοί με 3 πόντους ανέβηκαν στην 3η θέση και πλησίασαν τη 2η Τσεχία.

Σπουδαία παιχνίδια διεξήχθησαν όμως και για τον 7ο όμιλο. Η Τουρκία έχασε την ευκαιρία να διατηρήσει το απόλυτο. Μετά από συγκλονιστική «μάχη» αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τη Λετονία, όμως με 7 βαθμούς παραμένει στην κορυφή. Ξέσπασε εκτός έδρας κόντρα στο Γιβραλτάρ η Ολλανδία, με τους «οράνιε» να σταματούν στο 7-0. Σημαντικό «διπλό» πανηγύρισε η Νορβηγία μέσα στο Μαυροβούνιο (0-1), με σκόρερ τον Σόρλοτ. Πίσω από τους Τούρκους ακολουθούν με 6 βαθμούς Ολλανδοί, Μαυροβούνιοι και Νορβηγοί, ενώ έναν πόντο έχει η Λετονία και κανέναν το Γιβραλτάρ.

Η δράση θα συνεχιστεί και την Τετάρτη (31/3) με την Εθνική Ελλάδας να φιλοξενεί στο γήπεδο της Τούμπας τη Γεωργία (21.45).

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα των αγώνων:

Κύπρος - Σλοβενία 1-0




Σλοβακία - Ρωσία 2-1




Τουρκία - Λετονία 3-3




Γιβραλτάρ - Ολλανδία 0-7




Μαυροβούνιο - Νορβηγία 0-1




Βέλγιο - Λευκορωσία 8-0




Ουαλία - Τσεχία 1-0




Λουξεμβούργο - Πορτογαλία 1-3




Αζερμπαϊτζάν - Σερβία 1-2



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.