Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου 0-1: Καρδιοχτύπησαν αλλά πήραν εκδίκηση οι Γάλλοι (video)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου 0-1: Καρδιοχτύπησαν αλλά πήραν εκδίκηση οι Γάλλοι (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
14/4/2021 00:03
Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς», όμως η τελευταία πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ χάρη στη νίκη της στη Βαυαρία με 3-2 πριν έξι βράδια. Πλέον περιμένει να μάθει την αντίπαλό της από το ζευγάρι της Ντόρτμουντ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» νίκησαν στον πρώτο αγώνα 2-1 κι έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας πάντως πήραν μία άτυπη εκδίκηση από τους πρωταθλητές Ευρώπης που τους είχαν νικήσει στον τελικό της περσινής διοργάνωσης. Μάλιστα το σύνολο του Χάνσι Φλικ είναι πλέον αναγκασμένο να παραδώσει το στέμμα του τον προσεχή Μάιο.

Ο Νεϊμάρ τα δοκάρια, η Μπάγερν το γκολ

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός. Η Μπάγερν Μονάχου θέλησε να πιέσει στα πρώτα λεπτά και ήταν φανερά η ομάδα που αναζητούσε περισσότερο το γκολ. Είχε δύο καλά μακρινά σουτ από τον Κίμιχ και τον Σανέ στο πρώτο εικοσάλεπτο, όμως η συνέχεια ανήκε στην Παρί Σεν Ζερμέν η οποία είχε ήδη προειδοποιήσει με δύο χαμένες ευκαιρίες του Νεϊμάρ στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι όμως πήραν τον έλεγχο και στην κόντρα ήταν απειλητικοί. Στο 31' ο δεύτερος βοηθός του ρέφερι Ορσάτο, ο Φαμπιάνο Πρέτι, σταμάτησε αδικαιολόγητα μία κόντρα των πρωταθλητών Γαλλίας σηκώνοντας βιαστικά το σημαιάκι για να υποδείξει οφσάιντ τον Εμπαπέ ο οποίος έφευγε μόνος του, αλλά στο ριπλέι φάνηκε να καλύπτεται από τον Παβάρ.Ακολούθησε ένα ρεσιτάλ ατυχίας για την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και πιο συγκεκριμένα τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έκανε ό,τι ήθελε τους αμυντικούς των Βαυαρών όμως στάθηκε τρομερά άτυχος σε τρεις περιπτώσεις. Στο 34', το 37' και το 39' σημάδεψε τα δοκάρια του Νόιερ. Την πρώτη φορά με αριστερό σουτ, ακολούθησε ένα δεξί πλασέ στο οποίο δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ο Γερμανός γκολκίπερ και στην τρίτη περίπτωση πήρε την ασίστ από τον Εμπαπέ και θα έπρεπε να σκοράρει, όμως σημάδεψε το δοκάρι.

Σαν να μην έφτανε αυτό οι φιλοξενούμενοι ένα λεπτό αργότερα άνοιξαν το σκορ. Ο Αλάμπα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Κέιλορ Νάβας απομάκρυνε. Η μπάλα όμως δεν έφυγε μακριά και ο Τσούπο Μοτίνγκ νίκησε στον αέρα τον Κιμπεπέ και με κοντινή κεφαλιά σκόραρε εις βάρος της παλιάς του ομάδας για το 0-1 που ήταν και το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

«Έσπασαν» καρδιές μέχρι το φινάλε

Η επανάληψη ήταν μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Κι αυτό συνέβη διότι ήταν φανερό ότι το σκορ του ημιχρόνου είχε προσθέσει μεγάλο «βάρος» στην πλευρά της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και τεράστια πίστη στην Μπάγερν Μονάχου ότι θα μπορούσε να «κλέψει» την πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη δική τους μεγάλη στιγμή με τον Νεϊμάρ να μην κατορθώνει να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία μετά από γύρισμα του Ντι Μαρία, ενώ στη συνέχεια κλείστηκαν κι έμοιαζαν κουρασμένοι.

Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά όμως έφτιαξαν μόλις μία κλασική ευκαιρία με τον Μίλερ ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή.

Στα τελευταία λεπτά η αγωνία κορυφώθηκε με την Παρί να απειλεί στις αντεπιθέσεις αλλά να μην καταφέρνει να ισοφαρίσει και να «κλειδώσει» την πρόκριση. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σανέ γύρισε επικίνδυνα την μπάλα μέσα στη μικρή περιοχή των Γάλλων, αλλά ο Κέιλορ Νάβας μπλόκαρε και «σφράγισε» την πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα:


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.