Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ινφαντίνο: «Αν φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες»

Ινφαντίνο: «Αν φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
20/4/2021 16:06
Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο τοποθετήθηκε δημόσια για την επισημοποίηση της δημιουργίας της European Super League.

Ο έμπειρος παράγοντας ξεκαθάρισε την αντίθεσή του με την «κλειστή» λίγκα και τόνισε ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν αποφασίσουν οι ομάδες να φύγουν.

Παρ' όλα αυτά δεν έκανε καμία αναφορά σε πιθανή τιμωρία ποδοσφαιριστών, σχετικά με τη συμμετοχή τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο πλαίσιο του κογκρέσου της UEFA:

«Ήθελα να μιλήσω για τον κορωνοϊό, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για το Παγκόσμιο Κύπελλο των γυναικών, όμως, όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες άλλαξαν το πλάνο. Θα μιλήσω και θα πω ότι στην FIFA είμαστε ένας οργανισμός που στηρίζεται στις αξίες του αθλητισμού. Είμαστε παντελώς κατά της δημιουργίας της Super League.

Στη FIFA το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε δυναμικά είναι να μην εγκρίνουμε την δημιουργία της Super League, που είναι ένα... πολύ κλειστό μαγαζί που σπάει τον οργανισμό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, δεν εγκρίνουμε την Λίγκα. Είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Στηρίζουμε απόλυτα την UEFA. Αν θέλουν οι ομάδες να φύγουν, θα φύγουν με συνέπειες...

Θα πρέπει να ζήσουν με τις συνέπειες των πράξεών τους. Είτε θα είναι μαζί μας, είτε έξω από εδώ. Δεν υπάρχει μέση λύση. Αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλες τις πλευρές. Και μπορεί βραχυπρόθεσμα να υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος, όμως θα πρέπει όλοι να το σκεφτούν πολύ σοβαρά».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.