Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ίντερ: Πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από 11 χρόνια!

Ίντερ: Πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από 11 χρόνια!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/5/2021 18:09
Η Ίντερ στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ιταλίας για 19η φορά στην ιστορία της μετά την ισοπαλία της Αταλάντα απέναντι στην Σασουόλο (1-1), εκθρονίζοντας την Γιουβέντους μετά από 9 χρόνια.

Η Ίντερ ήθελε μόλις ένα βαθμό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά τη χθεσινή νίκη της με 2-0 επί της Κροτόνε. Ωστόσο η ισοπαλία της Αταλάντα κόντρα στην Σασουόλο (1-1) ήταν αρκετή ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα των «νερατζούρι» μετά από 11 χρόνια και 19ο στην ιστορία του συλλόγου. Έτσι η ομάδα του Μιλάνου πήρε τα σκήπτρα από την Γιουβέντους, η οποία ήταν πρωταθλήτρια Ιταλίας τα 9 τελευταία χρόνια. Με την κατάκτηση του 19ου τίτλου, η Ίντερ πέρασε στην 2η θέση των ομάδων με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ιταλία, ξεπερνώντας τη συμπολίτισσα Μίλαν (18). Στην κορυφή βρίσκεται η Γιουβέντους με 36, ενώ στην 4η θέση βρίσκεται η Τζένοα με 9.

Αυτό ήταν το 4ο σκουντέντο στην καριέρα του Αντόνιο Κόντε, καθώς ο Ιταλός τεχνικός έχει κατακτήσει και τρία πρωταθλήματα ως προπονητής της Γιουβέντους. Μάλιστα, ο Κόντε είναι ο προπονητής με το μεγαλύτερο μέσο όρο κερδισμένων βαθμών ανά παιχνίδι στην ιστορία της Σέριε Α, από τους προπονητές που έχουν τουλάχιστον 50 παιχνίδια.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.